Obavijesti

News

Komentari 83

Orešković nahvalio svoju vladu, a Plenkovićevoj dao tri savjeta

Orešković nahvalio svoju vladu, a Plenkovićevoj dao tri savjeta
8

Premijer Tihomir Orešković na posljednjoj sjednici svoje Vlade istaknuo je da je Hrvatska zabilježila gospodarski rast, smanjila javni dug i deficit. Zaradili smo i na aktiviranju državne imovine...

VIDEO

Premijer Tihomir Orešković na posljednjoj sjednici svoje Vlade istaknuo je da je Hrvatska zabilježila gospodarski rast, smanjila javni dug i deficit. Zaradili smo i na aktiviranju državne imovine i to najmanje milijardu kuna.

- Stegnuli smo remen i rezultati se vide. Poboljšali smo investicijsku klimu, to se vidi, to se osjeća...Do kraja godine povući ćemo 900 milijuna kuna iz fondova. Pojavili su se privatni investitori - rekao je Orešković.

Pokretanje videa...

00:13

Pohvalilo se u zaštitom nacionalnih interesa, uspješnim zatvaranjem tzv. Balkanske rute, dobrom suradnjom sa susjednima...

Tri poruke za Plenkovićevu vladu

- Novoj vladi ostavili smo dobru start poziciju. Za njih imam tri poruke; da održavaju fiskalnu disciplinu, provode reforme, bez kojih nema rasta - pogotovo javne uprave, zdravstva i javne nabave...treća poruka je da trebaju poboljšati upravljanje javnim tvrtkama - rekao je Orešković nazvavši ih te kompanije jezgrom neefikasnosti. 

Nasljednicima je poželio sreću i uspjeh pa zaradio pljesak svojih suradnika.

Nakon njega je ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović govorila o izvješću o radu vlade, koja je zasjedala 42 puta i donijela 1303 akta.

Program preventivnih pregleda za branitelje

Tomo Medved, ministar branitelja, predstavio je program preventivnih pregleda za branitelje, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i Medicinskim fakultetom u Zagrebu. Oni su istražili razliku između branitelja i opće populacije, kada je riječ o bolestima. Naveo je da dnevno umire osmero branitelja.

- Program će pokrivati osnovne preglede - dodao je ministar zdravlja Dario Nakić.

Pokreće se i pilot projekt za upravljanje ljudskim potencijalima, a ministrica rada i mirovinskog sustava Nada Šikić rekla je da su mjere usmjerene na učinkovitu javnu upravu, razvoj ljudskih potencijala te kvalitetne i informatizirane javne usluge.

Sporazum s Kanadom

Sporazum je u Vladi predstavio ministar vanjskih poslova Miro Kovač, te je odluka donesena.

- Sporazumom će se omogućiti povoljniji pristup kanadaskom tržištu, te će se dodatno ojačati konkurentnost hrvatskog gospodarstva. Važno je naglasiti da se neće mijenjati europsko zakonodavstvo niti europski standardi - rekao je Kovač. 

Prosvjed zbog sporazuma

Desetak aktivista inicijative "Zaustavimo TTIP" i Zelene akcije prosvjedovalo je u srijedu ispred Banskih dvora uoči posljednje sjednice vlade Tihomira Oreškovića, zbog pokretanja postupka za sklapanje Sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma (CETA) između Kanade i članica Europske unije.

 Aktivisti su istaknuli kako se u zapadnim demokracijama, članicama EU koje često uzimamo kao uzor, prije ovakvih odluka vodi javna rasprava, dok je u Hrvatskoj postupak sklapanja štetnog trgovinskog sporazuma CETA kao zadnju točku dnevnog reda stavila vlada u ostavci, kojoj je "Sabor dao otkaz".  

Riječ je o štetnom trgovinskom ugovoru koji će imati velikog utjecaja na okoliš, zdravlje ljudi, radnička prava i održivi razvoj, izjavio je Duje Prkut u ime inicijative "Zaustavimo TTIP", dok je Hrvoje Radovanović u ime Zelene akcije i platforme "Zaustavimo TTIP", ustvrdio kako je "skandalozno da se jedna ovako bitna odluka donosi na posljednjoj sjednici vlade u ostavci bez da je provedena ikakva javna rasprava vrijedna spomena".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.