To je to što me zanima!

Organizatorima prosvjeda u Zagrebu ide optužni prijedlog

Prosvjedi nisu bili prijavljeni PU zagrebačkoj te su bili održavani na udaljenosti manjoj od 10 metara od zgrade Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hvatske, odnosno 20 metara od zgrade Ustavnog suda
Vidi originalni članak

Dvojica muškaraca (51, 52) organizatori su neprijavljenih prosvjeda na Markovom trgu te okolnim ulicama svakodnevno od 8. do 19. studenoga s početkom oko 17.30 sati, utvrdila je zagrebačka policija kriminalističkim istraživanjem.

Jedan od njih, 51-godišnji muškarac, prethodno je prijavljen i za organiziranje neprijavljenog prosvjeda na Trgu bana Jelačića, održanog 20. studenog.

Pogledajte video: Prosvjed na Markovom trgu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ti prosvjedi nisu bili prijavljeni PU zagrebačkoj te su bili održavani na udaljenosti manjoj od 10 metara od zgrade Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, odnosno 20 metara od zgrade Ustavnog suda, a organizatori nisu poduzeli mjere osiguranja reda i mira.

TKO JE TKO NA PROSVJEDIMA Sve je 'spontano', a ekipa je uhodana: Imali su pozornicu, organiziran prijevoz i program

Time su ujedno i kršili Odluke o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja. 

Pogledajte video: Tisuće ljudi na prosvjedu protiv covid mjera

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Protiv dvojice muškaraca podnijet će optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz članka 7. stavka 1., članka 11. i članka 16. Zakona o javnom okupljanju, kažnjivo po članku 34. stavak 1., točka 1., 2., 4. istog Zakona.

VATRENO NA TRGU VIDEO Hasanbegović o poljupcu: 'Ma nije mi zasmetalo uopće. Pa i žena me nekad poljubi, pa eto'
Kriminalističko istraživanje u svezi s navedenim događajima se nastavlja.

Idi na 24sata

Komentari 156

  • BROKRO 01.12.2021.

    po ovome se vidi koliko je Hrvatska isostala po kulturi po samoodgovornoscu po svemu,kako vas nije stid okupljati se u Pandemskom dobu da zdrastvo i njihovo osoblje padaju snogu da moraju birati koga ce staviti na respirator da prezivi a koga ne ,Narode sram vas bilo nemate ni malo kulture i razumijevanja prema Ljecnicima i medicinskom osoblju svaka osoba koja umre ide vama na dusu zbog vase ne kulture fuj gadite mi se!!

  • kraljevstvo-nebesko 01.12.2021.

    Kriminalističko istraživanje radi prosvjeda i volje dijela naroda pa STRAŠNO! Kraj toliko korupcije i kriminala, pljački milijardi, cenzura i toliko žrtava koje je svaka vlada iza sebe ostavila!Prozirni ste. Ima jedan filmic od 13 minuta na YouTube pogledajte ga možda se prepoznate svi od reda! In shadow - a modern odyssey To vam je istina ovog svijeta, licemjera i lažova. Buđenje ☄️☄️☄️☄️☄️☄️☄️☄️☄️☄️☄️☄️☄️☄️☄️

  • 01.12.2021.

    Odlična vijest!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare