News

Komentari 156

Organizatorima prosvjeda u Zagrebu ide optužni prijedlog

Organizatorima prosvjeda u Zagrebu ide optužni prijedlog

Prosvjedi nisu bili prijavljeni PU zagrebačkoj te su bili održavani na udaljenosti manjoj od 10 metara od zgrade Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hvatske, odnosno 20 metara od zgrade Ustavnog suda

Dvojica muškaraca (51, 52) organizatori su neprijavljenih prosvjeda na Markovom trgu te okolnim ulicama svakodnevno od 8. do 19. studenoga s početkom oko 17.30 sati, utvrdila je zagrebačka policija kriminalističkim istraživanjem.

Jedan od njih, 51-godišnji muškarac, prethodno je prijavljen i za organiziranje neprijavljenog prosvjeda na Trgu bana Jelačića, održanog 20. studenog.

Pogledajte video: Prosvjed na Markovom trgu

Ti prosvjedi nisu bili prijavljeni PU zagrebačkoj te su bili održavani na udaljenosti manjoj od 10 metara od zgrade Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, odnosno 20 metara od zgrade Ustavnog suda, a organizatori nisu poduzeli mjere osiguranja reda i mira.

Time su ujedno i kršili Odluke o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja. 

Pogledajte video: Tisuće ljudi na prosvjedu protiv covid mjera

Protiv dvojice muškaraca podnijet će optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz članka 7. stavka 1., članka 11. i članka 16. Zakona o javnom okupljanju, kažnjivo po članku 34. stavak 1., točka 1., 2., 4. istog Zakona.


Kriminalističko istraživanje u svezi s navedenim događajima se nastavlja.

Najčitaniji članci