Obavijesti

News

Komentari 79

VIDEO Hasanbegović o poljupcu: 'Ma nije mi zasmetalo uopće. Pa i žena me nekad poljubi, pa eto'

VIDEO Hasanbegović o poljupcu: 'Ma nije mi zasmetalo uopće. Pa i žena me nekad poljubi, pa eto'
3

Kako je i najavio, zastupnik DP-a Zlatko Hasanbegović nije došao u Sabor na posao, a nije se uključio ni online. Bojkotira zbog Covid potvrda. Iz tramvaja nam je poručio da će tako dok se odluke ne donesu zakonski

VIDEO

Iako svi zaposlenici državnih i javnih službi, kao i građani koji u te institucije ulaze, Covid potvrde pokazuju od 16. studenog, saborski zastupnici taj prošli tjedan nisu zasjedali pa su tek danas, oni koji nisu cijepljeni ili preboljeli koronu, morali za dolazak na posao ishodovati negativan test. Ukoliko se ne žele cijepiti, a ni testirati imaju i alternativu pa za razliku od drugih zaposlenika mogu raditi i online.  Mostovci, Suverenisti i zastupnici Domovinskog pokreta su protiv potvrda i, kako ističu, segregacije na cijepljene i necijepljene, odnosno da se samo necijepljene testira, ali su se, kako bi mogli raditi i ući u zgradu Sabora, ipak testirali. Posebice jer su u Sabor stigli i premijer Andrej Plenković i njegovi ministri koje su imali priliku "rešetati" pitanjima tijekom aktualnog prijepodneva. 

Tako je danas 91 zastupnik na porti pokazao svoju Covid potvrdu o cijepljenju ili preboljenju, a njih 20 negativan test. 
Samo se jedan prijavio za online rad od doma, a to je Suverenist Željko Sačić.

Zastupnik Domovinskog pokreta Zlatko Hasanbegović, kako je odmah po donošenju ove odluke i najavio, nije ni to.

Niti neće. Ne samo danas, nego niti jedan dan. 

- Kako sam najavio, toga se držim. Kad sve odluke donese Sabor, kako je po Ustavu, pa tako i Covid potvrde, ja ću ih prihvatiti jer sam prisegnuo svojom čašću, kao svi zastupnici, da ću se držati Ustava i zakona. U Ustavu, prema članku 17. piše da se sve odluke, uključujući i ove, mogu donositi kvalificiranom većinom. Eno ih u Saboru dovoljno da ih usvoje - kaže nam Hasanbegović i naglašava kako je Ustav iznad zakona.

Stoga nastavlja bojkot parlamentarnog rada dok se mjere ne donesu zakonski. 

Pogledajte video: Poljubio Hasanbegovića

Pokretanje videa...

Zlatko Hasanbegović na prosvjedu VIDEO

Hasanbegović: Nisam online friendly

- Nema prijepora oko toga da Covid potvrde uvode segregaciju i ograničavaju Ustavom zajamčena ljudska prava, svi se oko toga slažu. Ali, ne ulazeći uopće u besmislenost mjera, one se ne mogu donositi podzakonskim aktom. Da su najsvrsishodnije, opet se moraju donijeti po proceduri - poručuje zastupnik koji nam se javio iz tramvaja. 

- Mogu bez potvrde ući u kafić i tramvaj, koji je sad, evo, pun, ali ne mogu na posao. Zdrava djeca ne mogu u knjižnicu vratiti knjigu. Mislim, sve je to apsurdno. Travestija svega bi bila da se online na sjednicu Sabora javim iz kafića u trgovačkom centru, u koji mogu, ponavljam, bez potvrde. Ali nisam baš online friendly - pojašnjava. 

Neće se testirati ni kako bi mogao sudjelovati na raspravi o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kojima se uvode sankcije za odgovorne osobe koje Covid potvrde neće provjeravati, a koje bi na dnevnom redu Sabora mogle biti idući tjedan.

Najavljuje i kako će Klub Domovinskog pokreta biti protiv toga.

- Ne mogu se uvoditi kazne za nešto što nema pravni temelj - kaže. 

Pitamo ga kamo se uputio tramvajem i kako provodi dane ako ne radi.

A plaću će, podsjetimo, bez obzira na to dobiti. 

- A evo, bavim se političkim radom. Nastavit ću politički raditi - odgovara i dodaje kako će vjerojatno opet i na prosvjed ako ga bude. 

'I žena me nekad poljubi pa eto'

A na ovom subotnjem je zaradio i poljubac.

Dok je davao izjavu mladić se probio iz mase koja je ispunila cijeli Trg bana Jelačića i zgrabio ga za glavu.

Iako se činilo kao da će ga udariti, kako je naglo krenuo prema Hasanbegoviću dok je davao izjavu za medije, epilog susreta bio je nježniji - poljubio ga je u obraz. 

VIDEO Pogledajte trenutak u kojem je prosvjednik poljubio Zlatka Hasanbegovića na Trgu
VIDEO Pogledajte trenutak u kojem je prosvjednik poljubio Zlatka Hasanbegovića na Trgu

- Čovjek je bio sretan kad me vidio pa me poljubio - smije se Hasanbegović dodajući da ga je mladić na prvu iznenadio jer mu je prišao s leđa, što se na snimci i vidi, ali da se nije naljutio.

- Ma nije mi zasmetalo. Vidio sam da oko njega stoje navijači, prepoznao me očito s tribina i nogometnih utakmica pa me i poljubio - kaže. 

Hasanbegović je nedavno naglašavao kako je njegovo pravo imati virus, pa ga pitamo boji li se ipak zaraze nakon ovog iznenadnog bliskog kontakta s nepoznatom osobom, no odgovor nije bio rezolutno niječan. 

- A čujte, prošla su četiri dana od prosvjeda. Ne znam koliko traje inkubacija. Pratit ću. I žena me nekad poljubi, pa eto - kaže. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'
SVE JE SPREMNO

UŽIVO Šest Rafalea stiže danas u Hrvatsku, evo gdje će ući u zračni prostor: 'Čut ćete ih'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu