To je to što me zanima!

Osam država EU-a traži hitne razgovore o članstvu Ukrajine

Zelenskij je zatražio od Europske unije da dopusti da Ukrajina odmah postane članicom, po posebnoj proceduri, budući da se brani od invazije ruskih snaga
Vidi originalni članak

Predsjednici zemalja EU-a iz srednje i istočne Europe pozvali su u ponedjeljak ostale članice Unije da Ukrajini odmah daju status zemlje kandidata za članstvo u EU-u i otvore pregovore o članstvu, po otvorenom pismu objavljenom u ponedjeljak.

- Mi, predsjednici država članica EU-a: Republike Bugarske, Češke, Republike Estonije, Republike Latvije, Republike Litve, Republike Poljske, Republike Slovačke i Republike Slovenije snažno vjerujemo da Ukrajina zaslužuje odmah dobiti perspektivu pristupanja EU-u - stoji u pismu.

>>> Zbivanja iz rata u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u ponedjeljak je rekao da je potpisao službeni zahtjev za prijem Ukrajine u EU.

Zelenskij je zatražio od Europske unije da dopusti da Ukrajina odmah postane članicom, po posebnoj proceduri, budući da se brani od invazije ruskih snaga.

Slovenski premijer Janez Janša izrazio je ranije u ponedjeljak na Twitteru punu potporu ubrzanoj proceduri prijema Ukrajine u članstvo u Europskoj uniji.

NA OPREZU SU SAD pohvalio otpor Kijeva i poručio Rusiji: 'I dalje pratimo situaciju oko nuklearnog oružja'

Odgovarajući na twitter poruku ukrajinskog premijera Denisa Šmihala, koji je kazao da Ukrajina aplicira za članstvo u EU po posebnoj proceduri i da je zahvalna svojim partnerima na potpori i brzim odlukama, Janša je napisao da Ukrajina u tome ima "našu punu podršku".

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nec.1996 01.03.2022.

    ta unija ce nas kostati samo ako tako nastavimo provocirati putina,ne kuzim zasto to rade kada je unija u raspadu ,sta su napravili sa strujomi plinom ,sok od kojeg se necemo dugo oporaviti ,sve radi ukrajine i evrope sto ne mislimo nego srljamo u propast ,a putin zna sta ce napraviti ako do toga dode,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare