To je to što me zanima!

Osnovnoškolci prvi primijetili dim i pozvali vatrogasce: 'Bili smo pred školom i igrali se'

Požar koji je buknuo u utorak u reciklažnom dvorištu, preplašio je Zagrepčane, a prvi su reagirali osnovnoškolci koji su pozvali vatrogasce
Vidi originalni članak

Bili smo pred školom, zabavljali smo se i onda vidjeli crni dim kako ide. Moja prijateljica je zvala vatrogasce pa smo došli još bliže, vidjeli smo da je jedan veliki požar bio, rekao je desetogodišnji školarac za Dnevnik.hr, koji je zajedno sa svojom prijateljicom prvi primijetio požar i zatim su pozvali vatrogasce.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

VIDEO: POŽAR U TRAVNOM Izgorjelo smeće, plastika i papir, vatra je pod kontrolom. Kalinić: 'Kvaliteta zraka nije narušena'

Naime, u Zagrebu je nešto iza 13 sati buknuo veliki požar u reciklažnom dvorištu u Sarajevskoj ulici, a građane je zabrinuo oblak crnog dima koji je sukljao visoko u zrak te se vidio iz skoro svih dijelova grada.

Na sreću, nije bilo ozlijeđenih, a izgorjelo je oko 150 četvornih metara smeća, papira i plastike. Pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinić kazao je kako kvaliteta zraka nije bila narušena. 

- Produkt svakog požara su štetne tvari, ali opasnosti za ljude nema jer je dim otišao gore u atmosferu tako da su tu ljudi sigurni - rekao je zapovjednik smjene JVP Grada Zagreba Domagoj Crnić.

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 04.05.2021.

    u ovoj državi jedino su djeca još normalna. Ovo ostalo šetat po pustinji 40 godina ili jednostavno ....ne smijem napisati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare