News

Komentari 113

Izgorjelo smeće, plastika i papir, vatra je pod kontrolom. Kalinić: 'Kvaliteta zraka nije narušena'

Izgorjelo smeće, plastika i papir, vatra je pod kontrolom. Kalinić: 'Kvaliteta zraka nije narušena'

Vidjela sam ogroman dim. Brzo se širi. Nisam čula eksploziju, ali se drastično širi, rekla nam je čitateljica o požaru u Travnom u Novom Zagrebu. Gorjelo je smeće i plastika u reciklažnom dvorištu

Vidjela sam ogroman dim. Brzo se širio. Nisam čula eksploziju, rekla nam je čitateljica o požaru u Travnom u Novom Zagrebu.

Pogledajte video: Požar u reciklažnom dvorištu

Buknuo je požar u reciklažnom dvorištu u Sarajevskoj ulici nešto iza 13 sati, potvrdili su nam vatrogasci. Gorjelo je smeće, papir i plastika. Crni gusti dim uzdizao se visoko, a bio je vidljiv kilometrima.

Vatrogasci su potvrdili da nije bilo ozlijeđenih, a uzrok požara još nije poznat. 

Na teren je izašao i ured za upravljanje hitnim situacijama. 

Uživo iz Travnog: Veliki požar u reciklažnom dvorištu

- Kvaliteta zraka s ovim nije narušena - rekao je Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreba.

Na intervenciju su odmah izašli vatrogasci JVP Zagreb, Novi Zagreb i DVD Botinec. Trenutno je na terenu 6 vatrogasnih vozila, kao i vatrogasni kombi i auto.

 - Sve je u dimu i brzo se proširilo - kaže čitatelj. 

Policija je vrlo brzo maknula ljude koji su bili blizu. Naša novinarka s terena javlja da se osjeti jak smrad. Novinarske ekipe morale su se maknuti dalje. Vatrogasci su stavili požar pod kontrolu. Dim više nije crn.

Požar je pod kontrolom, ali još nije ugašen. Policija je osigurala mjesto i regulira promet. 

Najčitaniji članci