To je to što me zanima!

Osoblje u izolaciji: Zaraženi je pacijent bio na rendgenu pluća

Kako neslužbeno doznajemo, pacijent je prije nekoliko dana otišao kod svoje liječnice i požalio se na zdravstvene tegobe. Ona ga je poslala na rendgen pluća, a naknadno mu je potvrđeno prisustvo korona virusa...
Vidi originalni članak

Rendgen u Domu zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u Kavanjinovoj ulici u Splitu dezinficira se, a dio osoblja stavljen je u samoizolaciju nakon što je kod pacijenta koji je bio na pregledu potvrđen korona virus.

Kako neslužbeno doznajemo, pacijent je prije nekoliko dana otišao kod svoje liječnice i požalio se na zdravstvene tegobe. Ona ga je poslala na rendgen pluća, a naknadno mu je potvrđeno prisustvo korona virusa. I njegova liječnica stavljena je u samoizolaciju.

VIDEO: PRATITE UŽIVO U Splitu 31 zaražen, putnici Marca Pola napustili karantenu

Podsjetimo, u Splitsko-dalmatinskoj županiji dosad je potvrđen 31 slučaj zaraze. Danas su iz karantene u Splitu - hotela Zagreb izašli svi putnici s trajekta Marco Polo. Neki su karantenu navodno napustili već jučer.

- Putnici, 28 njih, koji su dosad bili u karanteni, nakon što su sišli s broda Marco Polo, jutros su tu karantenu napustili, rekao je na konferenciji Luka Brčić, načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

- Tražite što manje propusnica jer Split po tome funkcionira mnogo bolje nego neke manje sredine. 

Željka Karin, ravnateljica NZZJZ, govorila je o nesrazmjeru broja oboljelih koje objavljuju županijski i Nacionalni stožer.

- Brojke se ažuriraju iz sata u sat, objavljuju se u različito vrijeme i zato dolazi do razlike. Broj koji mi objavljujemo točan je do tog trenutka kada imamo konferenciju. Ne dobijemo odmah rezultate koje pošaljemo jer je veliki pritisak na Zagreb. Od sutra počinje testiranju u Splitu, pa ćemo biti još ažurniji oko tih brojki, objasnila je ravnateljica Karin.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • killer 25.03.2020.

    Lud, zbunjen, nenormalan

  • Beatrice Portinari 25.03.2020.

    Dakle.. Za ovo se znalo još sinoć.. Priča ide tako.. Na našem lokalnom siteu.. Dečko je, uzimajući simptome u obzir., otišao na Križine, gdje je pregledan i ispitan te upućen kod liječnice obiteljske medicine jer nije imao sumnjive kontakte. Ona ga je pregledala, izvadili mu krv i poslala na snimanje. U petak mu se stanje pogoršalo te je ovaj put ozbiljno shvaćen i testiran na Infektologiji. Čisti propust sistema i našeg testiranja. Dečko nije kriv!

  • cicinakitu 25.03.2020.

    Ovakva ponasanja pacijenata dolaze od toga da je u nasem zdravstvu sve dzaba...nemojte sad o cekanju na termin, o nacinu ns koji se obavljaju pregledi, ali je dzaba. A kad je nesto dzaba onda to ljudi ne cijene!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare