Obavijesti

News

Komentari 1

U Splitu 31 zaražen, putnici Marca Pola napustili karantenu

U Splitu 31 zaražen, putnici Marca Pola napustili karantenu
1

Danas su iz karantene u Splitu - hotela Zagreb izašli svi putnici s trajekta Marco Polo. Neki su karantenu navodno napustili već jučer...

VIDEO

S Splitsko-dalmatinskoj županiji dosad je potvrđen 31 slučaj zaraze, a o svim novostima splitski će Stožer javnost izvjestiti na konferenciji.

U međuvremenu, javlja Slobodna Dalmacija, Splitska je policija u samo jednom danu otkrila 39 osoba koje su prekršile samoizolaciju, dok je 60 vozača u međugradskom prometu bilo bez valjanih propusnica, doznaje se danas u policiji.

Pogledajte video:

Krizni stožer u Splitu: Čekaju se nalazi testova

Krizni stožer u Splitu: Čekaju se nalazi testova

Posted by 24sata on Wednesday, 25 March 2020

- Putnici, 28 njih, koji su dosad bili u karanteni, nakon što su sišli s broda Marco Polo, jutros su tu karantenu napustili, rekao je na konferenciji Luka Brčić, načelnik Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

- Tražite što manje propusnica jer Split po tome funkcionira mnogo bolje nego neke manje sredine. 

Željka Karin, ravnateljica NZZJZ, govorila je o nesrazmjeru broja oboljelih koje objavljuju županijski i Nacionalni stožer.

- Brojke se ažuriraju iz sata u sat, objavljuju se u različito vrijeme i zato dolazi do razlike. Broj koji mi objavljujemo točan je do tog trenutka kada imamo konferenciju. Ne dobijemo odmah rezultate koje pošaljemo jer je veliki pritisak na Zagreb. Od sutra počinje testiranju u Splitu, pa ćemo biti još ažurniji oko tih brojki, objasnila je ravnateljica Karin.

Što se tiče radnika Brodosplita koji rade i dalje, Kirin je rekla da je to stvar poslodavca.

- On mora omogućiti epidemiološke mjere i procedure koje se moraju poštivati kako ne bi došlo do širenja zaraze, rekla je ravnateljica Karin.

- Jučer su općine i gradovi u Republici Hrvatskoj bili suočeni s jednim izazovom, pa tako i mi, oko propusnica. Uspustavili smo sustav izdavanje propusnica za odlazak u druge gradove, rekao je u svojem obraćanju splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara

- Naših 25 kotareva radi na izdavanju propusnica. Molim građane da prema svim uputama koje smo objavili zatraže te propusnice elektronskim putem. Od jučer do prije sat vremena izdali smo 607 propusnica. Još jedan put apeliram na građane da smanje socijalni kontakt i da što manje putuju.

Gradonačelnik je rekao da se naplata parkinga ne odvija gdje su medicinski centri i bolnica te gdje su nužni punktovi za grad Split.

- To nije potrebno jer tako omogućujemo nesavjesnim građanima da povećaju svoju mobilnost, odgovorio je Opara na pitanje što će biti s besplatnim parkingom u centru grada. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji