To je to što me zanima!

Leš u škrinji: Smiljani Srnec su produljili pritvor za još 30 dana

Smiljani Srnec (45) produžen je istražni zatvor za još mjesec dana i to zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.
Vidi originalni članak

- Točno je da je sutkinja produljila istražni zatvor za mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Važno je naglasiti da su svi svjedoci ispitani pa više ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, objasnio je glasnogovornik Županijskog suda Igor Pavlic u Varaždinu odluku sutkinje da Smiljani Srnec istražni zatvor produlji za još mjesec dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Sutkinja istrage je procijenila da je mjesec dana dovoljno vremena da Državno odvjetništvo izvede još preostale dokaze prije odluke hoće li podići optužnicu ili ne. 

Protekla tri mjeseca Smiljana Srnec (45) provela je u zatvoru pod sumnjom da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu ubila mlađu sestru. Danas se očekuje odluka o produljenju istražnog zatvora

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Istražni zatvor Smiljani Srnec je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila 20. veljače zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od počinjenja novoga kaznenog djela.

POGLEDAJTE VIDEO

Nakon gotovo puna tri mjeseca, žena osumnjičena za ubojstvo vlastite 23-godišnje sestre Jasmine Dominić u ljeto 2000. godine. danas će dobiti odluku o produženju istražnog zatvora. 

Sutkinja istrage danas odlučuje o zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu da se Smiljani produlji istražni zatvor za još tri mjeseca.

LEŠ U ZAMRZIVAČU Horor u Palovcu: Smiljanu su u zatvoru posjetili članovi obitelji

Inače, šest mjeseci maksimalno je koliko prema Zakonu o kaznenom postupku mogu držati okrivljenika do podizanja optužnice. Sud može prihvatiti zahtjev tužiteljstva i odrediti još tri mjeseca istražnog zatvora, može skratiti to vrijeme i odrediti mjesec odnosno dva mjeseca, koliko smatraju opravdanim, ili pustiti okrivljenicu na slobodu.

Priznala da je 'zatukla' sestru pa - zašutjela

Kako doznajemo, istražitelji, osim šturog Smiljanina priznanja da je 'zatukla' sestru danog u neformalnom razgovoru policiji istu večer kad je uhićena, drugog pravog dokaza da je upravo ona ubojica zapravo i nemaju.

Vjerojatno je iz tih razloga Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić u žalbenom postupku na istražni zatvor i istragu, pokušao to neformalno priznanje zajedno s drugim službenim bilješkama policije izdvojiti iz spisa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 79

  • mali_zmaj 17.05.2019.

    Mislim da Smiljana neće biti još dugo unutra! za to će biti najviše "zaslužan" Zakon o kaznenom postupku i njegove budalaštine da srodnici imaju pravo iskoristiti blagodat nesvjedočenja, da se osumnjičenika prije prvog ispitivanja ne smije ništa pitati i ništa se ne može koristiti kao dokaz u postupku i slično ! iz aviona je vidljivo da se maksimalno prilagođava okrivljenicima a minimalno žrtvi! okrivljenik je najiskreniji dok ga na početku primiš na "buf", dok ne stigle još posložiti priču, dok veli još sve u afektu i dok ne stigne izmisliti sve te laži koje ga mogu osloboditi i slično! Mislim da bi najbolje i najefikasnije bilo da se, obzirom tehnologija napreduje nevjerojatnom brzinom, policijskim službenicima npr. u džepić košulje na prsima, stavi mala kamera, pa da se sve snima od početka kako dođu na intervenciju/mjesto zločina pa do odvođenja u zatvor i onda ne bi bilo toga rekla kazala, prezentirala bi se snimka i gotovo, isto tako dok se pozivaju svjedoci, da se ne mogu koristiti blagodati nesvjedočenja, jedino kazna ukoliko odbiješ svjedočiti.

  • Inteligencija 15.05.2019.

    Kupite Koncar frizider jer oni traju preko 20 godina i s lesom

  • 15.05.2019.

    Pa jeli se ta škrinja nekad kroz 20 god.pokvarila.Ako nije , neka napisu koja je marka, stvarno je kvalitetna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare