Obavijesti

News

Komentari 58

Horor u Palovcu: Smiljanu su u zatvoru posjetili članovi obitelji

Horor u Palovcu: Smiljanu su u zatvoru posjetili članovi obitelji
8

ISTRAGA TRAJE Neformalno priznanje Smiljane Srnec da je ubila sestru Jasminu Dominić tužiteljstvo ne smije koristiti. U srijedu će odlučiti hoće li joj se produžiti istražni zatvor za još tri mjeseca

VIDEO

Smiljana Srnec (45), okrivljena da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu ubila mlađu sestru Jasminu Dominić (23) udarajući je po glavi tupo-tvrdim predmetom, gotovo tri mjeseca je iza rešetaka varaždinskog zatvora.

Istražni zatvor joj je 20. veljače zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od počinjenja novoga kaznenog djela odredila sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:29

Sutkinja istrage danas odlučuje o zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu da se Smiljani produlji istražni zatvor za još tri mjeseca.

Šest mjeseci maksimalno je koliko prema Zakonu o kaznenom postupku mogu držati okrivljenika do podizanja optužnice. Sud može prihvatiti zahtjev tužiteljstva i odrediti još tri mjeseca istražnog zatvora, može skratiti to vrijeme i odrediti mjesec odnosno dva mjeseca, koliko smatraju opravdanim, ili pustiti okrivljenicu na slobodu.

Slomila se u policiji pa zašutjela 

Kako neslužbeno doznajemo, dozvolu da je posjete u varaždinskom zatvoru dosad su tražili svi ispitani članovi obitelji. Uz supruga Ivicu i najstariju kćer Katarinu, dozvolu za posjet dobila je i njezina majka Katarina, zaručnik najstarije kćeri David Balent te dvije mlađe kćeri.

Tko je sve znao i zašto majka Smiljani ne želi doći u zatvor?
Tko je sve znao i zašto majka Smiljani ne želi doći u zatvor?

Policijska i državnoodvjetnička istraga nad pritvorenicom traje. Saslušavaju se svjedoci iz kruga što bliže što dalje obitelji, susjeda i svih onih koji bi mogli dati bilo kakav relevantan iskaz koji bi osumnjičenu Smiljanu povezao s ubojstvom njene sestre Jasmine. Tužiteljstvo će gotovo sigurno, ako već nisu, zatražiti provođenje psihijatrijskog vještačenja Smiljane kako bi se utvrdilo njezina ubrojivost u vrijeme ubojstva.

Međimurski Twin Peaks: Majka, muž i kćeri ne žele svjedočiti
Međimurski Twin Peaks: Majka, muž i kćeri ne žele svjedočiti

Kako doznajemo, istražitelji, osim šturog Smiljanina priznanja da je “zatukla” sestru danog u neformalnom razgovoru policiji istu večer kad je uhićena, drugog pravog dokaza da je upravo ona ubojica zapravo i nemaju. Vjerojatno je iz tih razloga Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić u žalbenom postupku na istražni zatvor i istragu, pokušao to neformalno priznanje zajedno s drugim službenim bilješkama policije izdvojiti iz spisa.

Na tijelu je bio kare iz 2002. 

Podsjetimo, Jasmina Dominić je nestala negdje u kolovozu 2000. godine. Tek pet godina kasnije, 16. kolovoza 2005. Jasminin nestanak prijavljuju policiji u Čakovcu.

U subotu 16. veljače, čak 19 godina kasnije, njezino tijelo u zamrzivaču našao je zaručnik Smiljanine najstarije kćeri. Preko tijela zamotanog u najlon bili su pobacani komadi mesa, među njima i svinjski kare iz 2002. godine.

Smiljanu je pokojni otac udario šakom u glavu 

Jasminin otac Martin Dominić, zvani Fred, u mjestu omiljeni nogometaš NK Dinama iz Palovca, uvijek se nadao da će se ona odnekud vratiti.

Govore nam: Vi iz Palovca ste sad poznati, ali kome to treba?
Govore nam: Vi iz Palovca ste sad poznati, ali kome to treba?

Pokosila ga je teška bolest prije bilo kakve vijesti o nestaloj mu kćeri. Mještani kažu da su Dominići i Srneci oduvijek bili pomalo zatvorena obitelj. Da je među njihova četiri zida bilo problema, kazuje i slučaj s kraja studenog 2003. godine, dvije godine prije negoli je uopće prijavljen Jasminin nestanak. Te noći, malo poslije dva sata, sad pritvorena Smiljana policiji u Čakovcu dojavila je da je otac Martin napada. Napio se u obližnjem kafiću, došao kući i lupanjem po vratima probudio sve ukućane.

Odmah je nasrnuo na kćer Smiljanu, zbog nečeg što je čuo u kafiću. Nije birao lijepe riječi za nju, a u jednom trenutku udario ju je šakom u glavu. Policija ga je ubrzo odvela kako bi spriječila njegovo nasilje u kući. Pustili su ga kasno poslijepodne istog dana tek nakon što se otrijeznio. Zbog nasilja u obitelji Smiljanin i Jasminin otac Martin tad je zaradio prekršajnu prijavu. Temeljem te prijave 2004. godine osuđen je zbog nasilja u obitelji. Presuda je donesena 18. svibnja 2004. i postala je pravomoćna 4. lipnja iste godine. Spis je uništen, pa drugi detalji nisu poznati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag