To je to što me zanima!

SIPA je ušla u Gornju Maoču zbog izvješene zastave ISIL-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zastava Islamske države zavijorila se u selu Gornja Maoča u BiH. Osim zastave, na kući i na pomoćnim objektima su istaknuta i druga obilježja te radikalne skupine
Vidi originalni članak

Bosanskohercegovačka Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) potvrdila je da, u dogovoru s Tužilaštvom BiH, poduzimaju aktivnosti oko istaknutih zastava terorističke skupine ISIL u mjestu Gornja Maoča.

- Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), zajedno s drugim policijskim agencijama, ušla je u Gornju Maoču, potvrdila je glasnogovornica Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Kristina Jozić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stanovnici tog mjesta koje pripada Distriktu Brčko skoro su desetljeće pod istragom zbog sumnje da su povezani s terorizmom. Iduće srijede pred Sudom BiH počinje suđenje Huseinu Bosniću, zvanom Bilal, koji je nakon odlaska Nusreta Imamovića u Siriju preuzeo dužnost vođe vehabijskog pokreta u BiH.

Ostojić: Naše službe rade dobro

Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić , prije sjednice Vlade, komentirao je sve snažniju prijetnju islamskog terorizma u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, zastava Islamske države zavijorila se u selu Gornja Maoča u Bosni i Hercegovini. Osim zastave, na kući i na pomoćnim objektima su istaknuta i druga obilježja ISIL-a.

- Nije prvi put da se takve stvari događaju u susjednoj BiH. Sve aktivnosti sigurnosnih službi u susjednoj državi koje idu za tim da se smanji rizik od terorizma treba pozdraviti - rekao je ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić dodajući kako u Hrvatskoj nema opasnosti jer službe rade svoj posao.

Gornja Maoča je poznata po stanovnicima koji se dovode u vezu s terorizmom, a iz tog mjesta potječe i 49-godišnji džihadist koji je u prosincu uhićen na graničnom prijelazu Slavonski Brod.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 140

  • pandorum39 06.02.2015.

    isil-dali je to vojska mahdia?

  • Ivan Husnjak 05.02.2015.

    Dugo me nije bilo. A ovaj se IS proširio skroz do BiH. Nevjerojatno. I još je mjesto blizu granice s Hrvatskom. Zato smo nagrabusili ako koalicija nešto ne poduzme.

  • zeljka58 05.02.2015.

    ova demokracija je donijela veliko zlo di si tito

Komentiraj...
Vidi sve komentare