Obavijesti

News

Komentari 140

SIPA je ušla u Gornju Maoču zbog izvješene zastave ISIL-a

SIPA je ušla u Gornju Maoču zbog izvješene zastave ISIL-a
8

Zastava Islamske države zavijorila se u selu Gornja Maoča u BiH. Osim zastave, na kući i na pomoćnim objektima su istaknuta i druga obilježja te radikalne skupine

VIDEO

Bosanskohercegovačka Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) potvrdila je da, u dogovoru s Tužilaštvom BiH, poduzimaju aktivnosti oko istaknutih zastava terorističke skupine ISIL u mjestu Gornja Maoča.

- Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), zajedno s drugim policijskim agencijama, ušla je u Gornju Maoču, potvrdila je glasnogovornica Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Kristina Jozić.

Pokretanje videa...

24sata 00:14

Stanovnici tog mjesta koje pripada Distriktu Brčko skoro su desetljeće pod istragom zbog sumnje da su povezani s terorizmom. Iduće srijede pred Sudom BiH počinje suđenje Huseinu Bosniću, zvanom Bilal, koji je nakon odlaska Nusreta Imamovića u Siriju preuzeo dužnost vođe vehabijskog pokreta u BiH.

Ostojić: Naše službe rade dobro

Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić , prije sjednice Vlade, komentirao je sve snažniju prijetnju islamskog terorizma u susjednoj Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, zastava Islamske države zavijorila se u selu Gornja Maoča u Bosni i Hercegovini. Osim zastave, na kući i na pomoćnim objektima su istaknuta i druga obilježja ISIL-a.

- Nije prvi put da se takve stvari događaju u susjednoj BiH. Sve aktivnosti sigurnosnih službi u susjednoj državi koje idu za tim da se smanji rizik od terorizma treba pozdraviti - rekao je ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić dodajući kako u Hrvatskoj nema opasnosti jer službe rade svoj posao.

Gornja Maoča je poznata po stanovnicima koji se dovode u vezu s terorizmom, a iz tog mjesta potječe i 49-godišnji džihadist koji je u prosincu uhićen na graničnom prijelazu Slavonski Brod.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata 00:33
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 140
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature