To je to što me zanima!

Ostojić prijavio splitski Dom i ravnatelja: Oduzeli su slobodu!

Ostojić je prijavio Dom, u kojemu je bila i njegova majka, te ravnatelja Škaričića zbog "postojanja sumnje osnova sumnje da su posredstvom drugih osoba počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode"
Vidi originalni članak

Bivši ministar unutarnjih poslova te SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić potvrdio je da je podnio kaznene prijave protiv Ivana Škaričića.

- Kazneno sam prijavio Ivana Škaričića i Dom za starije i nemoćne osobe u Splitu. Očekujem da institucije zaista odrade svoj posao. Jer - ljudi su ljudi! I bez obzira koliko godina imaju, imaju ljudska prava koja im mjesecima uskraćujete - napisao je na društvenim mrežama.

U prijavi koju je objavio Ostojić je prijavio Dom, u kojemu je bila i njegova majka, te ravnatelja Škaričića zbog "postojanja osnova sumnje da su posredstvom drugih osoba počinili kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode".

- Korisnicima Doma nakon pojave virusa COVID-19, a od kojeg je dio korisnika obolio, zabranjeno je napuštanje Doma. Bitno je napomenuti kako zabrana napuštanja prostorija Doma nije potkrijepljena nijednom odlukom nadležnog tijela, već je riječ o samoinicijativno donesenoj usmenoj odluci drugog osumnjičenog Ivana Škaričića, a čiju odluku provode djelatnici Doma - stoji u prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

SPLITSKI 'DOM STRAVE' Škaričić ih pušta u park, oni ne žele: 'Taj hodnik je pun zaraze'

- Također, unatoč činjenici da su svi nalazi korisnika koji trenutno tamo borave bili negativni, korisnicima je od 27. ožujka do 18. svibnja 2020. zabranjeno napuštanje prostorija Doma, a da stvar bude proturječna sama sebi, bitno je ukazati kako je napuštanje prostorija Doma omogućeno djelatnicima Doma - pripomenuo je Ostojić uz zaključak:

- Razvidno je da su korisnici Doma protupravno zatvoreni te da se isti drže zatvorenima temeljem samoinicijativne odluke nezakonitog postupanja osumnjičenika Ivana Škaričića.

Ostojić u svojoj prijavi tvrdi da ima i svjedoka, a sve kako bi dokazao "obilježja kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode".

Nazvali smo Škaričića za komentar.

-  Ako je i od Ranka, previše je.Tko zna, možda me prijavi i Haškom tribunalu...- rekao nam je

Idi na 24sata

Komentari 126

  • darko darko 29.05.2020.

    Rakija je kriva.

  • kliker24 28.05.2020.

    Ranko, jel si slušao današnji govoro svog predsjednika Oružanim snagama ovako počinje ; "Cijenjena gospođe i gospođo ..." Tu se malo zabrini Ranko !

  • vuki_fuki 28.05.2020.

    Samo su njegovoj maci oduzeli sloboddu ostoci partizanija

Komentiraj...
Vidi sve komentare