To je to što me zanima!

Osumnjičenik u USKOK-u uvalio ministra Ćorića u aferu Rimac? 'On mi je rekao da to napravim'

Domagoj Validžić je bio pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša i sumnjiče ga da je pogodovao investitorima u vjetropark Krš-Pađene, a navodno je istražiteljima rekao da je upravo Ćorić to tražio od njega
Vidi originalni članak

Domagoj Validžić jedan je od glavnih osumnjičenih u aferi vjetroelektrane, a kako piše Telegram, on je u svom iskazu Uskoku optužio ministra Tomislava Ćorića. 

Validžić je bio pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša i sumnjiče ga da je pogodovao investitorima u vjetropark Krš-Pađene, a navodno je istražiteljima rekao da je upravo Ćorić to tražio od njega. 

SUMNJIČE I BAŠIĆA I JAKUPČIĆA Afera vjetroelektrane: Uskok širi istragu protiv Josipe Rimac

Ministarstvo je izdalo pozitivno mišljenje za vjetropark, iako, sumnja se, za to nije bilo uvjeta, Validžić je upravo zbog toga pod istragom. 

Telegram je u utorak objavio mail, koji je navodno Validžićev dokaz kojim želi pokazati da je Ćorić znao za to mišljenje.

- Šefe, u prilogu dostavljam na znanje prijedlog odgovora za projekt VE Krš Pađene te ulazni akt - stoji u poruci Ćoriću. 

USKOKOVA ISTRAGA Vlada razriješila Validžića: Htio je povećati cijenu otkupa struje

Uz to, Validžić je, navodi Telegram, rekao istražiteljima da je Josipa Rimac rekla da je angažirala Ćorića da pomogne investitoru Milenku Bašiću i njegovoj tvrtki C.E.M.P. te da je navodno od nje čuo i da je Ćorić s Bašićem 'pio kavu'. 

- Dobio sam poziv iz kabineta ministra da dođem na razgovor. Ministar mi je bio direktno nadređen pa sam i otišao. Pitao me direktno za C.E.M.P.-ov dopis iz čega sam shvatio da je i on očito dobio neku informaciju s druge strane, da taj dopis uopće postoji i da će biti poslan u Ministarstvo - ispričao je Validžić istražiteljima, piše Telegram. 

NIJE JEDINI TAKAV SUSRET Marić o porukama Žalac i Rimac i susretu s Bašićem: Mi kredite ne rješavamo na takav način

Validžić je ispričao i da su investitore mučili rokovi u koje nisu bili sigurni te da je trebalo očitovanje Ministarstva, na što ga je, kaže, Ćorić pitao tko se time bavi, a on mu je rekao ime šefa Uprave za energetiku. Dodaje i kako mu je ministar rekao da ga oslobodi poslova i da požuri s tim rješenjem te da mu prije slanja pošalje odgovor da ga vidi. 

Njega je Vlada lani smijenila nakon što je objavljeno da je i on obuhvaćen istragom u sklopu afere vjetrelektrane.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Neprikladan 16.02.2022.

    Koji je Ćorić muljator i narcis! Ma kakav mimistar? Užas!

  • japanokinezjapano 16.02.2022.

    Ne razumijem, kako uvaliti nekoga ako je taj neko već davnih dana uvaljan i neprekidno se valja?

  • Ekscem 16.02.2022.

    Nema danas vijesti o potrazi za Matejom ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare