To je to što me zanima!

Otkazali ročišta na Zavadlavom suđenju! Odvjetnik je tražio još vremena da se pripremi

Toni Vukičević je poznati splitski odvjetnik za kazneno pravo, a Filipa Zavadlava zastupa po službenoj dužnosti. Prije njega zastupala ga je Doris Košta, no ta suradnja je kao i sve prethodne, neslavno završila
Vidi originalni članak

Najavljena trodnevna rasprava u slučaju trostrukog ubojstva za kojeg se tereti Filip Zavadlav neće se održati.

Kako doznajemo na Županijskom sudu u Splitu, novi odvjetnik Toni Vukičević od predsjedavajuće sutkinje Višenje Strinić zatražio je odgodu da se stigne pripremiti za ročišta.

U ponedjeljak ujutro nije bilo nikakve naznake ovakvom manevru, dapače, na sudu nam je u ponedjeljak potvrđeno kako će se ročišta održati prema unaprijed određenim terminima.

Inače, odvjetnik Vukičević slučaj je preuzeo prije nešto više od mjesec dana, no kako doznajemo, u navedenom razdoblju nije uspio usuglasiti obranu sa Zavadlavom.

FOTO: KAOS U SUDNICI Rasprava Filipu Zavadlavu se odgađa: 'Ne želim da mi Doris Košta više bude odvjetnica!'

Šesti odvjetnik

Vukičević je inače poznati splitski odvjetnik za kazneno pravo, a Zavadlava zastupa po službenoj dužnosti. Prije njega zastupala ga je Doris Košta, a ranije i Branko Šerić, Tadiša Milošević te Darko Stanić.

Odvjetnica Ivanka Šamija je također bila dodjeljena Zavadlavu po službenoj dužnosti, no ona se povukla jer u drugom predmetu zastupa Jerka Malvasiju, koji je prema optužnici trebao biti četvrta Zavadlavova žrtva. 

Odgađanje ročišta zbog raznih razloga, u koje spadaju i odgode zbog novih odvjetnika koji se tek trebaju upoznati sa spisom, u slučaju Zavadlav postala je gotovo uobičajena praksa.

Suđenje bi se, prema trenutnim informacija, trebalo nastaviti krajem rujna.

Zavadlav se tereti da je iz bezobzirne osvete u siječnju 2020. godine ubio Juricu Torlaka (38), Marina Ožića Paića (25) i Marina Bobana (25). U krvavi pohod krenuo je usred bijela dana, a smaknuo ih je hicima iz automatske puške.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • bcelija 05.09.2023.

    O ovome se smije pisat'. Ima li što novoga o Rimac osim što je promijenila prezime?

  • urnebes 05.09.2023.

    oslobodite momka jer manja je šteta i opasnost što je napravio nego da nije ništa poduzeo.

  • Ja ja i ona 05.09.2023.

    Koliko se love troši na ovo suđenje, sud nije u stanju presuditi ovom toliko dugo?? Ili nemaju nikakve dokaze ili nešto drugo al u svakom slučaju dečko je bolestan i nije d a bude bez nadzora, možda ne zatvor al ustanova neka za liječenje svakako

Komentiraj...
Vidi sve komentare