To je to što me zanima!

'Otpravak presude i zapisnik su isti, ali datumi se razlikuju...'

To su omaške u pisanju, takav dio se ispravlja po službenoj dužnosti, rekao je glasnogovornik zadarskog suda i dodao kako se svaki sudac priprema prije donošenja odluke, slaže 'kostur' presude i onda ga finišira
Vidi originalni članak

Zbog pogreške sutkinje Općinskog suda u Zadru Mitre Meštrović presuda Darku Kovačeviću Daruvarcu (31) mogla bi biti ukinuta. Ona je tog 10. siječnja pročitala tekst presude a na pisanom otpravku presude se nalaze datumi od mjesec dana ranije. Otpravak pobuđuje sumnju da je sutkinja presudu Daruvarcu donijela mjesec dana prije ročišta na kojem mu je stvarno izrekla osudu, što bi značilo da je sutkinja Daruvarca osudila unaprijed, a da nije održala niti jedno ročište.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

PADA LI PRESUDA? Evo tko je presudio Daruvarcu: Prvi veliki slučaj i - pogreška?

 

- Ne mogu komentirati nepravomoćne sudske odluke. U svakom slučaju gledao sam sadržaj zapisnika presude i pisani otpravak presude i tu nemam nikakvih odstupanja osim u datumima. Sud u svakoj fazi postupka, sukladno zakonu, može otkloniti taj nedostatak - rekao je Denis Klarendić, glasnogovornik zadarskog suda. 

Nije mogao komentirati kako se sutkinja pripremala.

KRIVI DATUM Presuda Daruvarcu pada zbog nevjerojatne greške sutkinje?

- To su omaške u pisanju, takav dio se ispravlja po službenoj dužnosti - rekao je i dodao kako se svaki sudac priprema prije donošenja odluke, slaže tekstualni kostur svoje presude i onda ga finišira.

- Nemoguće je napisati 70 strana u jednom danu - rekao je i ponovio da se pisani otpravak presude i sadržaj zapisnika razlikuju se samo u datumu.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • AnteVukelić 14.02.2019.

    Advokate treba zabraniti

  • krao_sam_1 13.02.2019.

    Sude mu zato što voli svoju.

  • tuti fruti 11 13.02.2019.

    U hrvatskoj ništa novo, organizirana podvala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare