Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Presuda Daruvarcu pada zbog nevjerojatne greške sutkinje?

Pisani tekst presude upućuje na zaključak da je sutkinja presudu Daruvarcu donijela mjesec dana prije ročišta na kojem mu je stvarno izrekla osudu, što bi značilo da je sutkinja Daruvarca osudila unaprijed

Zadar: Daruvarac za brutalno premlaćivanje djevojke dobio pet godina zatvora
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
290 komentara

Presuda Darku Kovačeviću Daruvarcu (31) mogla bi biti ukinuta u rekordnom roku zbog pogreške sutkinje Općinskog suda u Zadru Mitre Meštrović, odnosno zbog bitne povrede procesnog prava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, sutkinja Meštrović je prilikom izricanja osude Daruvarcu 10. siječnja pročitala tekst presude koji ne odgovara pisanom otpravku presude koju je osam dana kasnije poslala strankama u postupku. Pisani tekst presude upućuje na zaključak da je sutkinja presudu Daruvarcu donijela mjesec dana prije ročišta na kojem mu je stvarno izrekla osudu, što bi značilo da je sutkinja Daruvarca osudila unaprijed, a da nije održala niti jedno ročište, piše Zadarski.hr. 

Zadar: Na Općinskom sudu počelo ponovljeno suđenje Daruvarcu za premlaćivanje djevojke MIJENJA SE PRESUDA ‘Daruvarac nije glup, medijska pompa mu je dobrodošla’

Pretpostavlja se da je sutkinja presudu Daruvarcu ispisala još prije ročišta 13. i 14. prosinca, ali kako su ta ročišta bila odgođena, postupak je morala nastaviti u siječnju. Nagađa se da joj je prilikom pisanja presude 10. siječnja ostala stara “špranca” teksta koji je samo dopunila izmjenama opisa ozljeda u skladu s dopunom optužnice i proširila obrazloženje za dodijeljenu kaznu. Odvjetnik Branko Šerić sumnja da se to zbilo.

VIDEO: POLICIJA PRED NJEGOVOM KUĆOM Daruvarac: Neću bježati nigdje. Žrtva razmišlja da ode iz Zadra

- Tehnički govoreći takva pogreška je moguća, ali sumnjam da se dogodila jer koliko znam sama presuda još nije ni napisana. Presuda u svakom slučaju mora odgovarati zapisniku. Ako se i dogodi takva pogreška onda se automatski ukida presuda i mora se ponoviti postupak, ali nikako ne može biti oslobođen optužbi - kazao je u utorak Šerić.

Kovačevićev odvjetnik Boris Radman mogući obrat u slučaju u utorak nije htio komentirati. Navodno je Radman predao žalbu na 250 stranica te čeka da na nju u roku od osam dana odgovori Općinsko državno odvjetništvo.

Inače, Darko Kovačević Daruvarac je na Općinskom sudu u Zadru 10. siječnja proglašen krivim za prijetnje i brutalno premlaćivanje Zadranke L. G. (18) i nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora. Po zakonu do pravomoćnosti presude u pritvoru može ostati najviše mjesec dana, odnosno šestinu istražnoga zatvora, a to je isteklo 10. veljače. Zbog toga mu je Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u petak ukinulo istražni zatvor, ali i odbilo mjere opreza.

Možda vas zanima i ovo:
Message