To je to što me zanima!

Otrovali kujicu HGSS-a: 'Beta je neophodna u spašavanjima'

Apeliramo na postavljače mamaca sa otrovom za mesojede da se sa prirodom i njenim stanovnicima odnose sa respektom kakvog zaslužuju, te da prestanu sa takvom praksom, tvrde u HGSS-u
Vidi originalni članak

Tijekom redovnog treninka potražnih pasa i kondcinioniranja, HGSS-ova kujica Beta otrovana je namjerno postavljenim mamcem u zaleđu Vodica u utorak. 

- Beta je naš vrijedan resurs koji je do sada sudjelovala u brojnim potragama, kako u Šibensko – kninskoj županiji tako i u čitavoj Hrvatskoj, sa nekoliko iznimih pronalazaka. Osim toga, školovana je za pretrage za nestalim osobama u ruševinama - poručili su iz HGSS-a. 

SRAM VAS BILO HGSS bez opreme: Spašavaju živote, a neki šljam ih je okrao

Tvrde kako školovanje pasa traje njihov cijeli život kako bi ostali u visokoj pripravnosti za izvanredne situacije. To je za životinju izuzetno naporan postao zbog kojeg moraju biti u iznimno dobroj formi i odličnog zdravlja. 

- S toga, iako se Beta oporavlja, neizvjesno je da li HGSS Stanica Šibenik, a s tim i cijela županija, ostaje bez tako vrijednog resursa u spašavanju ljudskih života - poručuju. 

BILI NA ORGANIZIRANOM IZLETU Potukli se na Paklenici: HGSS spasio dječaka razbijene glave

- Apeliramo na postavljače mamaca sa otrovom za mesojede da se sa prirodom i njenim stanovnicima odnose sa respektom kakvog zaslužuju, te da prestanu sa takvom praksom - kazali su iz HGSS-a te dodali kako su protiv nepoznatog počinitelja ili više njih podnijeli prijavu MUP-u. 

Inače, Beta jemješanac između hrvatskog i njemačkog ovčara, a oštenjena 2009 godine. Svoju prvu licencu polaže 2011. godine i od tada ne propušta niti jednu potražnu akciju. U potragama je bila gotovo po cijeloj Hrvatskoj i broji preko 40 potražnih akcija od kojih neke traju i po nekoliko dana.  Njen najvažniji pronalazak je otkrivanje zakopanog tijela nestale meksičke državljanke na Marjanu u Splitu, piše HGSS stanica Šibenik.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Priska Bresci 29.04.2018.

    Kakova bolesna glava može to učiniti pa gadi mi se taj covijek ako se može tako nazvat .Mozda je ljubomoran na jadnu betu jel je pametnija od tog manijaka

  • fallout2 29.04.2018.

    ne znam tko je ali mogu malo pomoći policiji, 90% da se radi o vjerniku, 85% o katoliku...za počeak neka suze potragu

  • Prva Proleterska 29.04.2018.

    Kako nije našla nezakopane ostatke Antonije uz samu cestu , koju je oznaćio i tahograf Paravinjinoga kamiona ! Šta ste kopali po kući u Ćenićima 4 sata , kad je tako dobra u pronalaženju ? I zadnje pitanje , šta ste radili na Visovcu 14 dana , kad je pas tako dobar ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare