Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otrovali kujicu HGSS-a: 'Beta je neophodna u spašavanjima'

Apeliramo na postavljače mamaca sa otrovom za mesojede da se sa prirodom i njenim stanovnicima odnose sa respektom kakvog zaslužuju, te da prestanu sa takvom praksom, tvrde u HGSS-u

Foto: Screenshot/HGSS
57 komentara

Tijekom redovnog treninka potražnih pasa i kondcinioniranja, HGSS-ova kujica Beta otrovana je namjerno postavljenim mamcem u zaleđu Vodica u utorak. 

- Beta je naš vrijedan resurs koji je do sada sudjelovala u brojnim potragama, kako u Šibensko – kninskoj županiji tako i u čitavoj Hrvatskoj, sa nekoliko iznimih pronalazaka. Osim toga, školovana je za pretrage za nestalim osobama u ruševinama - poručili su iz HGSS-a. 

SRAM VAS BILO HGSS bez opreme: Spašavaju živote, a neki šljam ih je okrao

Tvrde kako školovanje pasa traje njihov cijeli život kako bi ostali u visokoj pripravnosti za izvanredne situacije. To je za životinju izuzetno naporan postao zbog kojeg moraju biti u iznimno dobroj formi i odličnog zdravlja. 

- S toga, iako se Beta oporavlja, neizvjesno je da li HGSS Stanica Šibenik, a s tim i cijela županija, ostaje bez tako vrijednog resursa u spašavanju ljudskih života - poručuju. 

BILI NA ORGANIZIRANOM IZLETU Potukli se na Paklenici: HGSS spasio dječaka razbijene glave

- Apeliramo na postavljače mamaca sa otrovom za mesojede da se sa prirodom i njenim stanovnicima odnose sa respektom kakvog zaslužuju, te da prestanu sa takvom praksom - kazali su iz HGSS-a te dodali kako su protiv nepoznatog počinitelja ili više njih podnijeli prijavu MUP-u. 

Inače, Beta jemješanac između hrvatskog i njemačkog ovčara, a oštenjena 2009 godine. Svoju prvu licencu polaže 2011. godine i od tada ne propušta niti jednu potražnu akciju. U potragama je bila gotovo po cijeloj Hrvatskoj i broji preko 40 potražnih akcija od kojih neke traju i po nekoliko dana.  Njen najvažniji pronalazak je otkrivanje zakopanog tijela nestale meksičke državljanke na Marjanu u Splitu, piše HGSS stanica Šibenik.

Možda vas zanima i ovo:
Message