To je to što me zanima!

Otvoren natječaj HAZU-a: 172 prijedloga mladih znanstvenika

Program pod nazivom "Uspostavni istraživački projekti" razvijen je kako bi se osiguralo podupiranje razvoja samostalnih istraživačkih karijera mladih znanstvenika i novih istraživačkih skupina
Vidi originalni članak

Hrvatska zaklada za znanost svečano će predstaviti uspostavne istraživačke projekte kojima je s lani s 20 milijuna kuna poduprla istraživačke karijere mladih znanstvenika i istraživačke skupine u ponedjeljak, 9. ožujka u knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Program pod nazivom "Uspostavni istraživački projekti" razvijen je kako bi se osiguralo podupiranje razvoja samostalnih istraživačkih karijera mladih znanstvenika i novih istraživačkih skupina koje se bave međunarodno prepoznatljivom i nacionalno relevantnom tematikom.

PROMO UNIQA poziva škole i udruge da prijave inovativne projekte

Natječaj je koncipiran kao logičan nastavak poslijedoktorskog usavršavanja ciljajući na onaj trenutak karijere u kojem je mladi znanstvenik spreman razviti nove istraživačke teme i/ili metodologije te uspostaviti novu istraživačku grupu.

Petogodišnjim financiranjem pruža se čvrst temelj za istraživačko osamostaljivanje i uspješnu provedbu međunarodno kompetitivnog projekta, jer omogućuje financiranje troškova istraživanja, nabave ključne znanstvene opreme, zapošljavanje članova nove istraživačke grupe te diseminaciju, suradnju i usavršavanje za članove istraživačke grupe.

Ukupni je proračun programa za 2019. bio 20 milijuna kuna, a najveći je iznos financiranja po projektu milijun i pol.

VRLO SRETNA NACIJA Gdje drugdje nego u Danskoj: Djecu u školi uče čak i empatiji

Na natječaj su ukupno prijavljena 172 projektna prijedloga.

Nas svečanosti će uvodno govoriti državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Tome Antičić, predsjednik Upravnog odbora HRZZ akademik Dario Vretenar i izvršna direktorica HRZZ  Irena Martinović Klarić, a na svečanosti će biti predstavljeno šest projekata, izvijestili su iz HAZU.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare