To je to što me zanima!

Otvorena prva samoposlužna trgovina: Ne prodaju alkohol

U trgovini je dostupno oko 200 proizvoda, uključujući mliječne proizvode, meso, slatkiše, kruh i pića, s prilagodljivim sustavom hlađenja koji hranu čuva svježom.Nalazi se i aparat za vruća pića, iako alkohol nije dostupan
Vidi originalni članak

Poljski lanac supermarketa Lewiatan lansirao je svoju prvu samoposlužnu prodavaonicu u Krakovu kao odgovor na zabranu rada nedjeljom u Poljskoj.

Trgovina, koja je sličnog dizajna kao i automat, otvorena je 24 sata dnevno, uključujući praznike i nedjelje - prenosi NFP.

U trgovini je dostupno oko 200 proizvoda, uključujući mliječne proizvode, meso, slatkiše, kruh i pića, s prilagodljivim sustavom hlađenja koji hranu čuva svježom.

U trgovinama se nalazi i aparat za vruća pića, iako alkohol nije dostupan, jer trgovina ne može prepoznati jesu li kupci stariji od 18 godina.

KOJA PREOBRAZBA! Napuštenu tvornicu cementa pretvorio je u zdanje iz snova

- Korištenjem fino podešene transportne trake, naručeni proizvod prebacuje se u posebno dizalo, koje skuplja kupljene proizvode i dostavlja ih na prozor gdje se kupuju -  rekao je Kazimierz Mars, potpredsjednik mreže Lewiatan Małopolska u priopćenju za javnost.

Samoposlužna trgovina pokrenuta je kao odgovor na zabranu rada nedjeljom u Poljskoj. Zabranu su zagovarali sindikati uz podršku crkve, a zatim ju je podržala i vladajuća stranka Zakona i pravde (PiS) .

Predstavljen je kao način da se radnicima omogući da nedjelje provode sa svojim obiteljima, istovremeno podržavajući mala, neovisna poduzeća protiv velikih međunarodnih trgovačkih lanaca.

Predsjednik firme rekao je da su samoposlužne trgovine otvorili kako bi ispunili očekivanja kupaca koji žele kupovati u bilo koje vrijeme.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • arwin 10.02.2020.

    ha, ha, ha...mislili su kapitalista za...at. Uskoro će se razviti tehnologija automatizirane prodaje pa prodavača neće niti trebat. Moći biti bit doma ne samo nedjeljom nego cijeli tjedan.

  • 10.02.2020.

    hrabrost bi bila ovakvu trgovinu otvorit u međimurju

  • Cipelcug 10.02.2020.

    K jarcu važno je da radnici imaju minimalnu plaću od 5.000,00 kn neto. Kada imaš novaca možeš sve namirnice kupiti u petkom ili u subotu. Što ljudima znači i 24-satno radno vrijeme trgovina, ako nemaju novaca. Neradna nedjelja niće uništiti prodajne lance. E sem ti miša pa i u njihovim domicilnim državama trgovine ne rade subotom popodne i nedjeljom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare