To je to što me zanima!

Otvorenje nove luke Gaženica: Točno u podne pristaje trajekt

U novoj zadarskoj luci Gaženica od 30. ožujka uspostavlja se promet za trajekte. Bit će upriličeno svečano otvaranje rada luke i privremene zgrade terminala
Vidi originalni članak

Nakon 170 milijuna eura i šest godina gradnje, u ponedjeljak se otvara nova trajektna luka Gaženica u Zadru, u koju se trajektni promet seli iz stare luke. 

Sadašnji i bivši ministar Božidar Kalmeta najviše su se sporili oko gradnje zgrade putničkoga terminala. Na novo grandiozno zdanje planirali su potrošiti oko 50 milijuna eura, što je Hajdaš-Dončić odbacio u korist privremenog objekta

Trajektom iz Preka s otoka Ugljana (državnom linijom 431 Zadar Ošljak Preko) isplovit će i ministar Siniša Hajdaš Dončić i pomoćnik ministra za pomorstvo Igor Butorac. 

U novu luku Gaženica trajekt će pristati u 12 sati, a na prigodnom domjenku sudjelovat će predstavnici lokalne uprave i samouprave, predstavnici tvrtki graditelja i poslovnih partnera Lučke uprave Zadar te drugi uzvanici.

Postavili transparent: "Dobrodošli u Montekarlo'

U povodu današnjeg otvaranja nove zadarske luke u Gaženici građanska inicijativa "Šestnaest plus" (16+) izvjesila je u nedjelju navečer transparent na bedem iznad volta na ulazu na poluotok, javlja eZadar.

Na svojoj Facebook stranici 16+ fotografiju su objavili uz poruku: "A gdje je Formula 1?"

Podsjetimo, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta u travnju prošle godine u razgovoru za jedan dnevni list izjavio je kako upravo Zadar vidi kao Monte Carlo - grad u kojem je užitak živjeti i u koji bi se svi preselili.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • FightForFreedom 30.03.2015.

    Privremena zgrada terminala? Nikad ne možete napraviti nešto kako treba, uložili ste toliki novac, a otvarate nedovršenu luku, nema osnovnih stvari. Sramota.

  • Medellin 30.03.2015.

    nevjerojatno da kada se i takva luka napravi,konačno nešto dobro,povezana auto-cestom,blizina aerodroma,ubijek se netko buni.Hrvati su uvijek protiv a to šta će donijeti i nova radna mjesta,dovesti turiste,nikom ništa.Najbolje da nitko iz gradskih vlasti Zadra,gradova na otocima koji su povezani gdje su HDZ ljudi,nije došao na otvorenje.To je strašno i još jedan dokaz da niti jednu stranku nije briga za nacionalni interes bez obzira tko je na vlasti,već samo za svoje interese i tako nas hebu 20 i više godina

  • nikluk20 30.03.2015.

    jel to ona luka koja je napravljena tako da prvo nisu mogli pristati trajekti? :P

Komentiraj...
Vidi sve komentare