News

Komentari 12

Otvorenje nove luke Gaženica: Točno u podne pristaje trajekt

Otvorenje nove luke Gaženica: Točno u podne pristaje trajekt

U novoj zadarskoj luci Gaženica od 30. ožujka uspostavlja se promet za trajekte. Bit će upriličeno svečano otvaranje rada luke i privremene zgrade terminala

Nakon 170 milijuna eura i šest godina gradnje, u ponedjeljak se otvara nova trajektna luka Gaženica u Zadru, u koju se trajektni promet seli iz stare luke. 

Sadašnji i bivši ministar Božidar Kalmeta najviše su se sporili oko gradnje zgrade putničkoga terminala. Na novo grandiozno zdanje planirali su potrošiti oko 50 milijuna eura, što je Hajdaš-Dončić odbacio u korist privremenog objekta

Trajektom iz Preka s otoka Ugljana (državnom linijom 431 Zadar Ošljak Preko) isplovit će i ministar Siniša Hajdaš Dončić i pomoćnik ministra za pomorstvo Igor Butorac. 

U novu luku Gaženica trajekt će pristati u 12 sati, a na prigodnom domjenku sudjelovat će predstavnici lokalne uprave i samouprave, predstavnici tvrtki graditelja i poslovnih partnera Lučke uprave Zadar te drugi uzvanici.

Postavili transparent: "Dobrodošli u Montekarlo'

U povodu današnjeg otvaranja nove zadarske luke u Gaženici građanska inicijativa "Šestnaest plus" (16+) izvjesila je u nedjelju navečer transparent na bedem iznad volta na ulazu na poluotok, javlja eZadar.

Na svojoj Facebook stranici 16+ fotografiju su objavili uz poruku: "A gdje je Formula 1?"

Podsjetimo, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta u travnju prošle godine u razgovoru za jedan dnevni list izjavio je kako upravo Zadar vidi kao Monte Carlo - grad u kojem je užitak živjeti i u koji bi se svi preselili.

Najčitaniji članci