To je to što me zanima!

Bandić na otvorenju Spomenika domovini: 'Znam ja što je stina, ova će stina tu stajati vječno'

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić će uz druge uzvanike i predstavnike državne vlasti u četvrtak u 9 sati svečano otvoriti Spomenik domovini, monumentalni projekt na Trgu Stjepana Radića
Vidi originalni članak

Milan Bandić će u četvrtak ujutro otvoriti Spomenik domovini uz nazočnost predstavnika državne vlasti i drugih uzvanika.

Otvorenje počelo je u 9 sati, a na svečanost su došli ministar branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved, ministar obrane Mario Banožić, kardinal Josip Bozanić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner te rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras

PRATITE UŽIVO: Otvorenje Spomenika domovini 

- Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas na ovom mjestu pijeteta, ponosa i slave. Zaokružili smo cijelu hrvatsku povijest - rekao je Bandić. 

- Ćaća gleda svoje djelo, a djelo gleda ćaću. Nije moglo bolje - poručio je Bandić referirajući se na spomenik Franji Tuđmanu koji je nasuprot Spomeniku domovine. 

- Razgovarao sam s puno ljudi o ovome. Današnjim svečanim činom dajemo Hrvatskoj velebni spomenik. Ja sam rođen na stini i znam što je stina. Čvršće je od dijamanta, trajno je nepokorivo - rekao je i zahvalio arhitektu, autoru spomenika, Nenadu Fabijaniću.

- Hvala ti na ovoj stini koja će ovdje vječno stajati i pred kojom će se poklanjati mnogi državnici. 

Idi na 24sata

Komentari 422

  • 27.12.2020.

    dobro se "stina" rimuje sa"materina"

  • 10.12.2020.

    Potres, korona, zdravstvo u kolapsu, 30 godina nezavršena bolnica u Novom Zagrebu...................bravo carevi.

  • andi4 10.12.2020.

    Jebli vas spomenici i fontane, od toga se ne zivi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare