News

Komentari 422

Bandić na otvorenju Spomenika domovini: 'Znam ja što je stina, ova će stina tu stajati vječno'

Bandić na otvorenju Spomenika domovini: 'Znam ja što je stina, ova će stina tu stajati vječno'

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić će uz druge uzvanike i predstavnike državne vlasti u četvrtak u 9 sati svečano otvoriti Spomenik domovini, monumentalni projekt na Trgu Stjepana Radića

Milan Bandić će u četvrtak ujutro otvoriti Spomenik domovini uz nazočnost predstavnika državne vlasti i drugih uzvanika.

Otvorenje počelo je u 9 sati, a na svečanost su došli ministar branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved, ministar obrane Mario Banožić, kardinal Josip Bozanić, potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner te rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras

PRATITE UŽIVO: Otvorenje Spomenika domovini 

- Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas na ovom mjestu pijeteta, ponosa i slave. Zaokružili smo cijelu hrvatsku povijest - rekao je Bandić. 

- Ćaća gleda svoje djelo, a djelo gleda ćaću. Nije moglo bolje - poručio je Bandić referirajući se na spomenik Franji Tuđmanu koji je nasuprot Spomeniku domovine. 

- Razgovarao sam s puno ljudi o ovome. Današnjim svečanim činom dajemo Hrvatskoj velebni spomenik. Ja sam rođen na stini i znam što je stina. Čvršće je od dijamanta, trajno je nepokorivo - rekao je i zahvalio arhitektu, autoru spomenika, Nenadu Fabijaniću.

- Hvala ti na ovoj stini koja će ovdje vječno stajati i pred kojom će se poklanjati mnogi državnici. 

Najčitaniji članci