To je to što me zanima!

Ova tri grada već su potvrdila da će dočeci biti bez vatrometa

Prošle je godine 27 gradova odustalo od vatrometa na dočeku, a ove bi ih godine moglo biti i više. Oroslavlje, Zagreb i Opatija i ove godine odustaju od vatrometa
Vidi originalni članak

Grad Opatija već drugu godinu nastavlja s organiziranjem Nove godine bez vatrometa, najavio je gradonačelnik Fernando Kirigin prije tjedan dana.

Opatija se i prošle godina odrekla se vatrometa za doček, a osim njih, takvu praksu su lani imali i Zagreb, Rijeka, Osijek, Pula, Zabok, Rovinj, Poreč, Čazma, Samobor i Labin. A sve, kako organizatori tvrde, zbog životinja i straha koji trpe u novogodišnjoj noći.

Opatiji se i ove godine pridružuje Zagreb.

ANKETA Opatija će i ove godine biti bez vatrometa na dočeku. Novac ide životinjama. Što mislite o tome?

Grad Zagreb ni ove godine neće financirati vatromet zadnjeg dana godine, potvrdio je to gradonačelnik Tomislav Tomašević.

- Mi smo lani donijeli odluku, zajedno s mnogim drugim gradovima u zemlji, da ne financiramo iz proračuna vatromet na Novu godinu i mislimo nastaviti tu praksu i dalje - rekao je Tomašević.

PROMO Pitali smo stručnjake iz Orion pirotehnike: što se smije, a što se ne smije prodavati?

Od vatrometa je ove godine odustalo i Oroslavlje, a iz Dubrovnika još lani su Prijateljima životinja najavili kako će im tadašnji vatromet biti zadnji novogodišnji. Prošle je godine 27 gradova odustalo od vatrometa na dočeku, a ove bi ih godine moglo biti i više.

Podržavate li vi ukidanje vatrometa na proslavama Nove godine?

 
Idi na 24sata

Komentari 10

  • humels 23.11.2023.

    Bojim se da ova današnja djeca na silu moraju postati invalidi,ovo je strašno,ja imam dva psa,ali da bi svojoj djeci uskratio vatromet zbog njih,nebi nikada.Najbolje da djeca pred kompićem dočekaju i novu godinu.

  • noelsz 23.11.2023.

    Ebš vatromet i onako ide sve u dim, onaj tko si ga voli neka ga radi kod kuće, U REDU ga je zabraniti

  • hunamatata 23.11.2023.

    Ovi prijatelji životinja bi nam mogli i zabraniti uskoro da jedemo meso

Komentiraj...
Vidi sve komentare