To je to što me zanima!

Ovako danas izgleda 'hrvatski Escobar': Prnjat htio 100 kila kokaina švercati u kontejneru

Prnjat se 2019. godine nagodio s Uskokom prije suđenja i prihvatio devet godina zatvorske kazne. Teretili su ga da je mozak operacije za veliki šverc kokaina iz Paname u Hrvatsku
Vidi originalni članak

Stjepan Prnjat, poznatiji kao 'hrvatski Escobar' stigao je u srijedu na nastavak suđenja na Županijskom sudu u Zagrebu. Tereti ga se za krivotvorenje službene ili poslovne isprave. 

Prnjat se 2019. godine nagodio s Uskokom prije suđenja i prihvatio devet godina zatvorske kazne. Teretili su ga da je mozak operacije za veliki šverc kokaina iz Paname u Hrvatsku. 

Iako možda nije kao pravi Pablo Escobar organizirao šverc droge uz pomoć podmornica, aviona ili traktora, Stjepan Prnjat kojeg su domaći mediji prozvali hrvatskim Escobarom pokušao je iz Paname u Hrvatsku u kontejneru punom metalnog otpada prokrijumčariti i 100 kilograma kokaina vrijednog 300 tisuća eura. Kako bi sve to uspio izvesti, napravio je malu bandu.

NAGODIO SE S USKOKOM Hrvatski 'Escobar' je uz pomoć bande švercao sto kila kokaina

- U sadržaju metalnog otpada pronašli smo 100 kilograma kokaina u paketima oblijepljenima gumenim vrpcama kako bi se spriječila detekcija. Sam način skrivanja droge pokazuju visoku razinu organizacije kriminalne organizacije. U kontejneru je bilo 20 tona metalnog otpada, a kokain je bio skriven u hermetički zatvorenim metalnim spremnicima koji su bili obloženi olovom i krpama -objavljeno je na konferenciji za novinare nedugo nakon hvatanja osumnjičenih. 

Prnjatu to nije bio prvi put da završava iza rešetaka zbog krijumčarenja droga, pa je već u Italiji ležao neko vrijeme zbog istog zločina, a u Hrvatskoj mu se sudilo zbog pranja novca. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • tutek! 23.03.2023.

    I taj kokain je samo promijenio vlasnika, i dalje ide na tržište.

  • tutek! 23.03.2023.

    Jednog ulove, deset drugih prođe. A i kad ulove nekog uglavnom samo neke druge osobe poprave svoj imovinski status. Naravno, pričam o istoj drogi. Dakle, ništa od toga.

  • 22.03.2023.

    Fino je smršavil

Komentiraj...
Vidi sve komentare