News

Komentari 4

Ovako danas izgleda 'hrvatski Escobar': Prnjat htio 100 kila kokaina švercati u kontejneru

Ovako danas izgleda 'hrvatski Escobar': Prnjat htio 100 kila kokaina švercati u kontejneru

Prnjat se 2019. godine nagodio s Uskokom prije suđenja i prihvatio devet godina zatvorske kazne. Teretili su ga da je mozak operacije za veliki šverc kokaina iz Paname u Hrvatsku

Stjepan Prnjat, poznatiji kao 'hrvatski Escobar' stigao je u srijedu na nastavak suđenja na Županijskom sudu u Zagrebu. Tereti ga se za krivotvorenje službene ili poslovne isprave. 

Prnjat se 2019. godine nagodio s Uskokom prije suđenja i prihvatio devet godina zatvorske kazne. Teretili su ga da je mozak operacije za veliki šverc kokaina iz Paname u Hrvatsku. 

Zagreb: Nastavljeno suđenje Stjepanu Prnjatu, poznatom kao hrvatski Escobar

Iako možda nije kao pravi Pablo Escobar organizirao šverc droge uz pomoć podmornica, aviona ili traktora, Stjepan Prnjat kojeg su domaći mediji prozvali hrvatskim Escobarom pokušao je iz Paname u Hrvatsku u kontejneru punom metalnog otpada prokrijumčariti i 100 kilograma kokaina vrijednog 300 tisuća eura. Kako bi sve to uspio izvesti, napravio je malu bandu.

- U sadržaju metalnog otpada pronašli smo 100 kilograma kokaina u paketima oblijepljenima gumenim vrpcama kako bi se spriječila detekcija. Sam način skrivanja droge pokazuju visoku razinu organizacije kriminalne organizacije. U kontejneru je bilo 20 tona metalnog otpada, a kokain je bio skriven u hermetički zatvorenim metalnim spremnicima koji su bili obloženi olovom i krpama -objavljeno je na konferenciji za novinare nedugo nakon hvatanja osumnjičenih. 

Zagreb: Nastavljeno suđenje Stjepanu Prnjatu, poznatom kao hrvatski Escobar

Prnjatu to nije bio prvi put da završava iza rešetaka zbog krijumčarenja droga, pa je već u Italiji ležao neko vrijeme zbog istog zločina, a u Hrvatskoj mu se sudilo zbog pranja novca.