To je to što me zanima!

Ovdje će 40 godina živjeti monstrum Damir Voškion!

Na odjel forenzike u Popovači stiže pulski ubijica Damir Voškion. Sud ga je proglasio neubrojivim te ga osudio na liječenje u psihijatrijskoj ustanovi...
Vidi originalni članak

Zavod za forenzičku psihijatriju Neuropsihijatrijske bolnice Popovača, najveći u državi, napokon ima bolje sigurnosne uvjete. Postavili su kamere, pojačali vrata i uredili sobu za izolaciju. Za 200 forenzičkih pacijenata poboljšali su i kvalitetu života - šest soba pretvorili su u dvokrevetne s kupaonicom, a Zavod ima i novouređene sanitarne čvorove. Novi stanovnik Zavoda bit će i Damir Voškion (48), koji je u studenom 2007. godine u obiteljskoj kući ubio oca Renata (70), šogoricu Natašu (36), brata Deana (40) te nećake Karlu (7) i Maura (63 dana). Sud ga je proglasio neubrojivim te ga osudio na prisilno liječenje u psihijatrijskoj ustanovi koje može trajati maksimalno 40 godina. U utorak ističe prvih šest mjeseci njegova liječenja. Od danas bi u Popovači trebao početi Voškionov boravak, o čijem će produžetku sud odlučivati svakih godinu dana - i to u bolnici.
Popovača je, naime, jedina ustanova u koju dolaze suci kako bi raspravljali o pacijentu. Voškionova je presuda potaknula pitanja o sigurnosti na odjelima forenzike, gdje borave bolesni ljudi koji su u stanju neubrojivosti činili najmonstruoznije zločine.- Na Zavodu u Popovači liječe se najmanje pet do šest godina - kaže šefica Zavoda prim. dr. Tija Žarković-Palijan. Mahom je riječ o psihotičnim ljudima, a njihovo je liječenje zahtjevno i dugotrajno. Za mnoge od njih, nakon što uđu, više nitko ne pita. Ipak, statistike kažu da većina onih koji izađu ne počini ponovno zločin. Bolnica im pomaže naći posao i smještaj. Nakon izlaska su još tri godine na uvjetnoj. Na žalost, među njima ima i onih koji se nikad ne rehabilitiraju dovoljno dobro za povratak u društvo.

RUŽIČASTI ILI LJUBIČASTI ZIDOVI SMANJUJU AGRESIJU
Sisačko-moslavačka županija inicirala je poboljšanje higijenskih uvjeta, a milijun kuna od Ministarstva zdravstva utrošeno je na sigurnost, kaže ravnateljica bolnice prim. dr. Marina Kovač. Šefica Zavoda prim. dr. Tija Žarković-Palijan pojasnila je da su vodili računa i o bojama zidova u prostorijama, koji su sad uglavnom ljubičasti i ružičasti, bojama koje smanjuju agresiju. Na Zavodu s pacijentima radi stotinjak ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • lorita 02.03.2009.

    živjet će na štetu poreznih obveznika...fuj

  • toya 02.03.2009.

    2Ovdje če 40 godina živjeti monstrum Damir Voškion\". E pa ja mu nebi dala da živi!

  • brko1 02.03.2009.

    Super će mu biti, nema više problema svakodnevice!

Komentiraj...
Vidi sve komentare