To je to što me zanima!

Ovo je bilo leglo vođe ISIL-a kojeg su ubile američke snage

Vođa ISIL-a bombu je aktivirao nakon što je oko 50 američkih snaga za specijalne operacije sletjelo helikopterima i započeli napad na višekatnicu u kojoj je boravio, u pokrajini Idlib u blizini Turske granice
Vidi originalni članak

Američke specijalne jedinice u srijedu navečer ubile vođu ISIL-a Abua Ibrahima al-Hashimi al-Qurashija, nasljednika Abu Bakr al-Bagdadija koji je ubijen 2019. godine. 

- Američke specijalne jedinice uspješno su u srijedu navečer provele protuterorističku misiju na sjeverozapadu Sirije pri čemu su ubile vođu ISIL-a Abua Ibrahima al-Hashimija al-Qurashija - potvrdio je to američki predsjednik Joe Biden na Twitteru.

POGLEDAJTE VIDEO: Snimke kuće vođe ISIL-a koji je bombom raznio sebe i obitelj

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako javlja BBC, Biden je objasnio da je Qurashi aktivirao bombu, a pritom ubio sebe i svoju ženu i troje djece, "u završnom činu očajničkog kukavičluka". Iako je naglasio da su poduzeli mjere kako bi izbjegli civilne žrtve, u akciji je ubijeno najmanje trinaestero ljudi.

Vođa ISIL-a aktivirao je bombu nakon što je oko 50 američkih snaga za specijalne operacije sletjelo helikopterima i započelo napad na višekatnicu u kojoj je boravio, u pokrajini Idlib u blizini Turske granice.

AKCIJA SPECIJALNIH POSTROJBI Joe Biden tvrdi: Ubili smo vođu ISIL-a!, Cure detalji akcije: Raznio je sebe i članove obitelji

Akcija je započela oko ponoći i trajala je dva sata, a tamošnji stanovnici opisali su kontinuiranu pucnjavu i eksplozije koje su potresle grad Atmeh u blizini turske granice, gusto naseljeno područje s improviziranim smještajem, kampovima za raseljenike u Siriji.

Nakon napada, iz ruševina višekatnice izvukli su najmanje trinaestero ljudi, među kojima su i žene i djeca. Jedan kat u potpunosti je urušen. Američki dužnosnici rekli su da je obitelj koja živi u prizemlju, žena, muškarac i djeca, evakuiranI na sigurno na početku akcije.

IDENTITET JE BIO MISTERIJ Tko je vođa ISIL-a kojeg su ubili Amerikanci? Informacija o njemu plaćala se 10 mil. dolara

Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi Islamsku je državu vodio od 2019. godine kada je tijekom američke operacije poginuo ISIL-ov utemeljitelj Abu Bakr al-Bagadi aktivirajući bombu. O al-Qurashiju nije se puno znalo, kao što nisu znali ni sami članovi te terorističke organizacije. 

Biden je zajedno s potpredsjednicom Kamalom Harris uživo pratio američku operaciju u Siriji u kojoj je ubijen vođa Islamske države.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • Zmar117 04.02.2022.

    Nakon bježanije iz Kabula moraju malo poraditi na ugledu...To je bio primaran cilj ove misije...

  • 04.02.2022.

    U Bakirovoj avliji dan žalosti.

  • crazy mind 04.02.2022.

    kada su obavjestajne sluzbe bivse juge ubijale "narodne neprijatelje" po "belom svetu" onda je to bil zlocin. kada to rade americke tajne sluzbe onda je to "borba za demokraciju" i "americki nacin zivota". nek mi onda netko veli da je zlocin uvijek zlocin.

Komentiraj...
Vidi sve komentare