Obavijesti

News

Komentari 69

Ovo je bilo leglo vođe ISIL-a kojeg su ubile američke snage

Ovo je bilo leglo vođe ISIL-a kojeg su ubile američke snage
5

Vođa ISIL-a bombu je aktivirao nakon što je oko 50 američkih snaga za specijalne operacije sletjelo helikopterima i započeli napad na višekatnicu u kojoj je boravio, u pokrajini Idlib u blizini Turske granice

VIDEO

Američke specijalne jedinice u srijedu navečer ubile vođu ISIL-a Abua Ibrahima al-Hashimi al-Qurashija, nasljednika Abu Bakr al-Bagdadija koji je ubijen 2019. godine. 

- Američke specijalne jedinice uspješno su u srijedu navečer provele protuterorističku misiju na sjeverozapadu Sirije pri čemu su ubile vođu ISIL-a Abua Ibrahima al-Hashimija al-Qurashija - potvrdio je to američki predsjednik Joe Biden na Twitteru.

POGLEDAJTE VIDEO: Snimke kuće vođe ISIL-a koji je bombom raznio sebe i obitelj

Pokretanje videa...

Ovo je bilo leglo vođe ISIL-a kojeg su ubile američke snage VIDEO
Aftermath of a counter-terrorism mission conducted by the U.S. Special Operations Forces in Atmeh

Kako javlja BBC, Biden je objasnio da je Qurashi aktivirao bombu, a pritom ubio sebe i svoju ženu i troje djece, "u završnom činu očajničkog kukavičluka". Iako je naglasio da su poduzeli mjere kako bi izbjegli civilne žrtve, u akciji je ubijeno najmanje trinaestero ljudi.

Vođa ISIL-a aktivirao je bombu nakon što je oko 50 američkih snaga za specijalne operacije sletjelo helikopterima i započelo napad na višekatnicu u kojoj je boravio, u pokrajini Idlib u blizini Turske granice.

Joe Biden tvrdi: Ubili smo vođu ISIL-a!, Cure detalji akcije: Raznio je sebe i članove obitelji
Joe Biden tvrdi: Ubili smo vođu ISIL-a!, Cure detalji akcije: Raznio je sebe i članove obitelji

Akcija je započela oko ponoći i trajala je dva sata, a tamošnji stanovnici opisali su kontinuiranu pucnjavu i eksplozije koje su potresle grad Atmeh u blizini turske granice, gusto naseljeno područje s improviziranim smještajem, kampovima za raseljenike u Siriji.

Nakon napada, iz ruševina višekatnice izvukli su najmanje trinaestero ljudi, među kojima su i žene i djeca. Jedan kat u potpunosti je urušen. Američki dužnosnici rekli su da je obitelj koja živi u prizemlju, žena, muškarac i djeca, evakuiranI na sigurno na početku akcije.

Tko je vođa ISIL-a kojeg su ubili Amerikanci? Informacija o njemu plaćala se 10 mil. dolara
Tko je vođa ISIL-a kojeg su ubili Amerikanci? Informacija o njemu plaćala se 10 mil. dolara

Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurashi Islamsku je državu vodio od 2019. godine kada je tijekom američke operacije poginuo ISIL-ov utemeljitelj Abu Bakr al-Bagadi aktivirajući bombu. O al-Qurashiju nije se puno znalo, kao što nisu znali ni sami članovi te terorističke organizacije. 

A 'wanted' notice for the Islamic State jihadist group leader Abu Ibrahim al-Quraishi is seen in this image obtained by Reuters from social media

Biden je zajedno s potpredsjednicom Kamalom Harris uživo pratio američku operaciju u Siriji u kojoj je ubijen vođa Islamske države.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda