To je to što me zanima!

'Ovo je debakl koji graniči s veleizdajom i još jedan razlog zašto Hrvoj Šipek mora otići'

Zastupnik Socijaldemokrata opleo je po glavnoj državnoj odvjetnici jer je vještačenje u slučaju Agrokor, plaćeno 1,3 milijuna eura, proglašeno nezakonitim. Osim što je kompromitirana, naglasio je, i nesposobna je
Vidi originalni članak

Na popis stvari zbog kojih bi Zlatu Hrvoj Šipek zaista trebali opozvati sada, uz kompromitiranost, možemo dodati i nesposobnost. Odbačeno je vještačenje u slučaju Agrokor, odnosno protiv Ivice Todorića, koje je DORH platio šokantnih 1,3 milijuna eura, novca poreznih obveznika. Ovo je debakl koji graniči sa veleizdajom, nakon kojeg bi se zaista trebali zamisliti može li i do kada jedna osoba poput Hrvoj Šipek uživati povjerenje svih nas ovdje i građana da predvodi borbu protiv korupcije, poručio je zastupnik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković govoreći o glavnoj državnoj odvjetnici i propalom vještačenju u slučaju Agrokor jer je, kako su to upozoravali i sami istražitelji unutar DORH-a, proglašeno nezakonitim. 

NEZAKONIT DOKAZ Velika pobjeda za Todorića: Sud je izdvojio vještačenje Ismeta Kamala iz spisa za Agrokor

U vjetar je bačeno šest godina, ali i naš novac. 

- Tko će odgovarati za taj novac koji je uludo utrošen? Čitamo da će DORH tražiti povrat sredstava, ali mislim da to liči na priču - pojeo vuk magare. Dragi građani, zaboravite na 1,3 milijuna vašeg poreznog novca - kazao je podsjetivši i na donošenje lex Agrokor.

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Nakon pada optužnice protiv Todorića pitamo se je li DORH korumpiran ili tek nesposoban

- Mogu ja Ivicu Todorića voljeti ili ne, no činjenica je da se ovdje država uplela u privatno vlasništvo. I tada sam govorio i ponavljam i sada da ćemo repove lex Agrokor osjetiti još desetljećima. Ovih 1,3 milijuna eura samo je jedna od posljedica. Proces protiv Todorića traje i dalje, kao i proces pred arbitražnim sudom u Washingtonu, ne znamo kakva će presuda biti, a imovina bivšeg Agrokora se polako počinje rasprodavati. Ako je bila ideja rasprodati imovinu, zašto smo onda morali donositi lex Agrokor, nacionalizirati jednu privatnu tvrtku? Dragi sugrađani, želim vam čestitati Uskrs milijun i 300.000 puta vašeg novca, koji je završio u nesposobnim rukama HDZ-ove kompromitirane fikserice Zlate Hrvoj Šipek - poručio je Hajduković. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • problematik 01.04.2023.

    U Hrvatskoj nema nesposobnih već samo nepodobnih a ova je podobna !

  • Jagoda jagoda 31.03.2023.

    To je tek početak. Šta će biti tj tko će platiti Todoriću odštetu, jer činjenica je da su mu ukrali privatno vlasništvo. Da se razumimo ne mogu podniti ni njega, ali ovo je druga pljačka. Najprije Pevec, pa sada Agrokor. Učinili su sve da to bude kao po zakonu. Ona milijarda oz Ine je ništa šta su uradili i sada to čine i s Hepom... Koliko tek toga mi ni neznamo.

  • Ivan Ivić 882 31.03.2023.

    Nije ova Šipek nesposobna već mora raditi po direktivi Ple nkovića koji ju je postavio na to mjesto, i vjerno mu služi, imamo Hrvatskuuu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare