To je to što me zanima!

Ovo je Trumpov govor: Crveno su njegove laži i izmišljotine...

Samo dvije minute i 28 sekundi nakon početka govora u subotu, Trump je izgovorio prvu laž. Tijekom sat i pol izgovorio ih je 130. Analitičari kažu da će do izbora skupiti više od 25.000 laži i neistina u mandatu
Vidi originalni članak

Još je šest dana ostalo do američkih izbora koji bi, prema trenutnim brojevima, mogli imati jedan od najvećih odaziva u posljednjih 100 godina, a oba kandidata u zadnjem su valu aktivnosti privlačenja glasača. 

POGLEDAJTE VIDEO: Najveći misterij Trumpovih - Melania ima dvojnicu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Donald Trump ide sa skupa na skup u ključnim državama, a u subotu je bio u Janesvilleu u državi Wisconsin. Samo dvije minute i 28 sekundi nakon početka govora, Trump je izgovorio prvu laž, piše New York Times, kad je rekao da su SAD dobro u odnosu na stanje s koronom u Europi i drugim zemljama. Točno je da SAD imaju veći broj slučajeva i smrti po glavi stanovnika od svih većih zemalja u Europi, osim Belgije i Španjolske. Tijekom sljedećih 87 minuta Trump je izgovorio još 130 netočnih ili lažnih izjava.

SAD IMA KORONU Trump je najveći pokretač laži i izmišljotina o koroni u svijetu

Kako se navodi, mnoge su bile potpuno izmišljene, bilo je onih koje su izgovorene s namjerom da zavaraju ljude, lagao je o svom radu, ali i o Bidenu. Brojne Trumpove skupove upravo povezuju te laži i netočne tvrdnje, a tako je bilo i na ovom, gdje je manje od četvrtine onog što je rekao bilo točno. Tako je u jednom dijelu govora u samo tri minute uspio ugurati osam netočnih izjava.

Trump je uspio toliko laži i netočnih izjava izgovoriti u svom mandatu, ali i tijekom pandemije korona virusa, da su na Cornellu napravili i studiju koja je pokazala da je on najveći pokretač neistina o Covidu-19. Analizirali su 38 milijuna članaka objavljenih na engleskom jeziku u tradicionalnim medijima diljem svijeta od 1. siječnja do 26. svibnja ove godine. 

NADVLADALI DEMOKRATE Trumpova predizborna pobjeda: Senat potvrdio kandidatkinju Barrett za Vrhovni sud

Prije nekoliko dana Washington Post objavio je da Trump svaki dan izgovori više od 50 lažnih ili netočnih tvrdnji, a službeni kalkulator s kraja ožujka Trumpu je izbrojao 22.247 netočnih tvrdnji. Tim tempom, moguće je da će do dana izbora izgovoriti više od 25.000 lažnih ili netočnih tvrdnji.

Idi na 24sata

Komentari 274

  • LOVAC NA PINOKIJE 28.10.2020.

    Interesantno kako je ovaj Pinocchio portal angažiran protiv Trumpa. On mi je zbog toga sve draži i draži

  • Borna.2 27.10.2020.

    24 sata - tsunami istina

  • _vatrogasac_ 27.10.2020.

    Znači Biden je imao full crveni papir.

Komentiraj...
Vidi sve komentare