To je to što me zanima!

Pa ovo je nevjerojatno! Hvali se periskom na Ugljanu: 'Čula sam govor, to su lokalci, ne turisti!'

Periska je strogo zaštićena školjka i njeno vađenje je kažnjivo i strogo zabranjeno. Zbog pojave smrtonosne zaraze koja se pojavila među ovom vrstom u cijelom Mediteranu sve ih je manje
Vidi originalni članak

Na otoku Galevcu, prekoputa Preka na Ugljanu, snimljene su fotografije mlađeg muškarca koji se ponosno okupljenom ženskom društvu hvali izvađenom periskom, zaštićenom ugroženom vrstom koja je pred izumiranjem.

- Unatoč stalnim informacijama u medijima o pomoru periski i zaštiti istih nekim ljudima očito niti to nije dovoljno pa ih love kao vlastite trofeje. Šaljem Vam slike s otoka Galevca, preko puta Preka - rekla je autorica fotografija za Morski.hr.

Žena koja je sve vidjela kaže kako je još tužnija činjenica to što se, izgleda, radi o lokalcima, a ne turistima.

- Prema govoru, riječ je o lokacima, čime ova priča biva još tužnija. Nadam se da će daljnjim informiranjem javnosti ovakvih situacija ipak biti manje - poručila je.

POSLAGAO IH NA MADRAC Katastrofa! Poljski turist je u Puli iz mora izvadio 29 periski

Periska je strogo zaštićena školjka i njeno vađenje je kažnjivo i strogo zabranjeno.

Zbog pojave smrtonosne zaraze koja se pojavila među ovom vrstom u cijelom Mediteranu sve ih je manje pa je tako Zavod za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja pokrenuo akciju ''Jeste li ih vidjeli?'' u kojoj mole ljude da dojave lokacije na kojima su vidjeli žive periske kako bi ih mogli spasiti od izumiranja.

 

Idi na 24sata

Komentari 116

  • os-lega 09.08.2021.

    Kada vidim kako "brodice" drljaju morsko dno, kao traktori u Slavoniji njive, nimalo me ne čudi što u moru nema ili uopće ima života, osim kupača!

  • lokal patriota 09.08.2021.

    Ajmo institucije započnite raditi svoj posao. Domaći kamenjar hvali se ženskicama kakav je frajer. E pa sada tog galeba opletite po džepu da mu nikada, kamenjaru više ne padne na to malo pameti da vadi bilo koju školjku.

  • najiram 10 09.08.2021.

    domestos ubija  sve  živo  i  mrtvo...a  kuljko  toni  se  ga  zlije  ćez  šekret  v  morje  i  ostalu  direktno  kanalizaciju...jo  dopeljati  3000000   koji  budu  knali  u  morje  i  morje  bo  postalo  mrtvo  morje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare