News

Komentari 226

Katastrofa! Poljski turist je u Puli iz mora izvadio 29 periski

Katastrofa! Poljski turist je u Puli iz mora izvadio 29 periski

Utvrdili su kako je 23-godišnjak periske prethodno izvadio iz mora, a kako se radi o strogo zaštićenim svojtama čiji je izlov i posjedovanje zabranjeno, protiv muškarca je pokrenut prekršajni postupak...

Policijski službenici pomorske i aerodromske policije Pula su prekršajno sankcionirali muškarca zbog posjedovanja periski. Nakon zaprimljene dojave da osoba i iz mora vadi periske, policija je u četvrtak oko 15.40 sati na plaži u Fažani zatekla 23-godišnjeg poljskog državljanina koji je na zračnom madracu posjedovao 29 ljuštura školjkaša plemenite periske.

Utvrdili su kako je 23-godišnjak periske prethodno izvadio iz mora, a kako se radi o strogo zaštićenim svojtama čiji je izlov i posjedovanje zabranjeno, protiv muškarca je pokrenut prekršajni postupak.

Policijska uprava istarska podsjeća građane i turiste da je periska (pinna nobilis) strogo zaštićena školjka te je njeno vađenje i posjedovanje zabranjeno. Štiti je Zakon o zaštiti prirode, a Pravilnikom o strogo zaštićenim svojtama, periska je svrstana u strogo zaštićene zavičajne svojte.

Najčitaniji članci