To je to što me zanima!

Pakleni tata: Udomljavao djecu godinama, a u biti je pedofil?

Bračni par se više od desetak godina bavi tom djelatnošću i u 50-im su godinama. Iz policijie su nam potvrdili da je u tijeku kriminalističko istraživanje...
Vidi originalni članak

Odmah u petak, kad smo zaprimili sumnju na neprihvatljivo ponašanje udomitelja, sva djeca koja su bila korisnici usluga smještaja odmah su premještena na druge adrese, rekli su nam u jednom Centru za socijalnu skrb na sjeverozapadu Hrvatske.

U taj je centar, kako neslužbeno doznajemo, stigla anonimna prijava da je muškarac, koji je zajedno sa suprugom bio udomitelj, spolno zlostavljao curicu koja je kod njih na skrbi. U prijavi se, navodno, spominje kako se muškarac sumnjivo ponašao zadnjih nekoliko mjeseci. Nadležni u centru tvrde kako se radi o izuzetno teškom kaznenom djelu, pa s detaljima još ne želi izlaziti u javnost zbog pogubnih posljedica koje može imati na dijete. Centar je odmah pokrenuo i postupak oduzimanja dozvole za obavljanje udomiteljstva.

- Čim postoji i najmanja sumnja na neki oblik neprihvatljivog ponašanja, kao u ovom slučaju, odmah se poduzimaju zakonom propisane mjere - rekli su nam u Centru za socijalnu skrb.

Dodaju da su udomitelji ispunjavali sve zakonom propisane uvjete za skrbi o tuđoj djeci.

Navodno spolno zlostavljanje dogodilo se u jednom naselju na području djelovanja tog centra. U tome mjestu postoji još nekoliko obitelji koje se bave udomiteljstvom i upravo se sumnja na onu koja je, prema pričama žitelja, uvijek bila uzorna ponašanja. Neki od mještana, kad smo im spomenuli sumnju na pedofiliju, ostali su zaprepašteni i puni nevjerice jer o tim ljudima govore kao o osobama kojima bi povjerili i vlastitu djecu na čuvanje.

Bračni par se više od 10-ak godina bavi tom djelatnošću i u 50-im su godinama.

Iz policije su nam potvrdili da je u tijeku kriminalističko istraživanje, ali kako se radi o kazneno-pravnoj zaštiti djece i obitelji, nisu željeli otkrivati detalje. U cijeli slučaj je uključeno i nadležno državno odvjetništvo.

Slučaj je komentirala i psihologinja i psihoterapeutkinja Gordana Buljan Flander.

- Ne ulazeći u konkretan slučaj, iz svoje kliničke prakse mogu reći da seksualni zlostavljači upravo traže poslove i prilike u kojima su im djeca dostupna. Zlostavljači su često upravo u krugu osoba od djetetova povjerenja. Oni se znaju i godinama pripremati kako da dođu do djeteta. Posljedice dugoročno znaju biti nepovjerenje prema svim figurama autoriteta, loše slike o sebi, osjećaj srama, obilježenost, nisko samopouzdanje te posljedice na području seksualnosti - rekla je Buljan Flander. Otkrila je i da su seksualni zlostavljači u 90 posto slučajeva djeci bliske osobe te da jednu trećinu seksualnih zlostavljača čine roditeljske figure, znači biološki roditelji ili udomitelji i usvojitelji.

- Ostatak čine bliska rodbina i prijatelji obitelji. Zato djeca nekad šute jer ne žele razoriti obitelj. Čak 52 posto seksualnih zlostavljača je oženjeno - rekla je Buljan Flander.

Idi na 24sata

Komentari 183

  • Budni 13.12.2016.

    A i m jubavnik od bunder -flunde je isto pedofil?

  • lanchy25 11.12.2016.

    Možda je netko ljubomoran pa je izmislio priču. Netreba odma skakat znate kakvi su novinari. A ako je istina pimpac na panj odma- rado ću ja taj dio obavit.

  • Igor Petak 10.12.2016.

    Te gamadi imi ima u svim slojevima drustva, iskorijenite ju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare