To je to što me zanima!

'Bio sam u partiji i ničega se ne sramim, dapače, ponosan sam'

Mladi liječnici zapravo itekako koriste znanje nekoga tko mu može doći pomoći, stajati im iza leđa, istaknuo je neurokirurg Josip Paladino u emisiji "Nedjeljom u dva" na HRT-u...
Vidi originalni članak

KBC Zagreb donio je odluku da neurokirurgu Josipu Paladinu neće produžiti ugovor o radu nakon što mu je, nakon umirovljenja, istekao šestomjesečni ugovor o radu na četiri sata. 

No, ubrzo nakon toga uslijedile su ponude. Specijalna bolnica Sveta Katarina objavila je da je Josip Paladino postao dio njihovog tima. 

REAGIRALI BRZINOM MUNJE: 'Paladino je izniman stručnjak, takve želimo. U našem je timu'

Ja bih se zahvalio emisiji gdje bi se sve svelo na kukanje jednog liječnika - rekao je. 

Dodao je kako je u zadnjih godinu dana odradio 346 operacija, a zadnja tri je napravio njih šest ili sedam. 

NAKON 40 GODINA Paladina otjerali u mirovinu: 'Žao mi je, mogu još puno dati'

- Meni nije teško raditi - istaknuo je. 

Na pitanje kada bi ljudi trebali ići u mirovinu, Paladin je odgovorio: 

- Ja sam vidio kolege koji su izašli iz operacije i nisu se vratili. To je stvar čovjeka. Kada govorite o zdravstvenom sustavu on bi trebao biti puno bolji i kvalitetniji. Mi smo negdje u dalekom socijalizmu odredili dobne granice - rekao je. 

PACIJENTI O NEUROKIRURGU: Josip Paladino je čovjek anđeo; dugujem mu svaki otkucaj srca

- Gospodine Stanković, ja sam tu samo iz dva razloga: jedan su moji pacijenti, drugi su moji kolege - istaknuo je Paladino. 

- Mladi liječnici zapravo itekako koriste znanje nekoga tko mu može doći pomoći, stajati im iza leđa - kazao je te dodao da je još uvijek koristan svojim pacijentima, te da je vezan za zadnju generaciju mladih neurokirurga. 

Stanković ga je pitao i o budućim planovima. 

- Dužan sam reći iskrenu zahvalu svima koji su se javili. U ovom trenutku zadnjih šest mjeseci imam ambulantu u bolnici Sveta Katarina. Ja nisam važan. Bitni su pacijenti. Vidjet ću kakve su mogućnosti. Želio bih učiniti nešto za pacijente. Moje je poslanje da s ovih deset prstiju znam nešto napraviti, nekome spasiti život - istaknuo je Paladino. 

- Ako je moje žrtvovanje potrebno da bi se spasilo druge živote onda ja moram biti taj koji će reći: A tko sam ja? Zašto čuvati svoju guzicu - rekao je. 

- Mi oduzimamo pacijentu nešto što je potrebno. Ne znam je li se negdje drugdje u svijetu može vidjeti gluplji način sustava - istaknuo je neurokirurg te dodao da u Hrvatskoj postoje pojedinci koji su "nacionalno blago", a mi smo ih poslali u svijetu. 

- Sustav je zastario i krajnje je vrijeme da ga mijenjamo za dobrobit naše djece - rekao je. 

- I dan danas neki moji kolege su voljni kazati tu riječ komunjara. Ja sam bio u partiji, radio sam kao član tadašnje te partije i ničega se ne sramim, dapače, ponosan sam da sam sve što sam mogao napravio na korist svog naroda, svoje bolnice i svojih ljudi. Ima i šefova klinika koji su bili u partiji, a to taje - objasnio je Paladino. 

 

Idi na 24sata

Komentari 248

  • St. Jimmy 17.04.2018.

    Milu ti majku i državi i novinarstvu. Od svega vama je bitno samo tko je bio u partiji i tko je u kojoj stranci. Sve morate politizirati i zagaditi politikom. Za što je relevantno to jel bio u partiji ili nije? To što je vrstan neurokirurg, što je pomogao ljudima, možda im živote spasio, vama novinarima to je potpuno nebitno. Bitno vam je da je bio u partiji. I onda se ljutite kad vas nazivaju boljševičkim glasilom. Da se mene pita ja bih iz države protjerao sve političare i sve novinare, Hrvatska bi tada bila raj na zemlji.

  • JaLe_1 09.04.2018.

    Partije se srame samo srpski i hrvatski nacionalisti.Slucajnost?Ne bi rekao :)

  • bubleha 09.04.2018.

    Vrhunski neurokirurg a još veći ČOVJEK.

Komentiraj...
Vidi sve komentare