To je to što me zanima!

U Holdingu su pronašli još 17 lažnih svjedodžbi i 2 diplome

Dvije krivotvorene diplome su s Pravnog i Ekonomskog fakulteta. Među lažnim dokumentima je i 17 srednjoškolskih svjedodžbi. Potvrdio je to Pero Kovačević
Vidi originalni članak

Novih 19 slučajeva krivotvorene stručne spreme otkriveno je u Zagrebačkom holdingu. Posebnost je da se čak 17 njih odnosi na krivotvorenje svjedodžbi srednje škole, dok su dvije krivotvorene diplome s Ekonomskog i Prometnog fakulteta. Ukupno je to već 34 otkrivena dokumenata o stručnoj spremi koji su otkriveni zadnjih mjeseci otkako traje provjera svih 12.500 zaposlenika. Čak 15 krivotvorenih svjedodžbi otkrili su u Gradskim tržnicama.

Informaciju nam je potvrdio Pero Kovačević, pomoćnik predsjednika uprave za pravne poslove.

- U svim situacijama ponašamo se isto. Šefovi podružnica imaju obvezu podnijeti kaznenu prijavu i pokreće se postupak za izvanredni otkaz i nadoknadu štete- kaže Kovačević.

Identitet zaposlenika krivotvoritelja se ne može objaviti. Kako provjere još traju, za očekivati je još slučajeva lažnih diploma i svjedodžbi.

Otpustili i opet primili radnike s lažnim diplomama

Podsjetimo, Uprava Zagrebačkog holdinga objavila je kako je Vodoopskrba i odvodnja u razdoblju od 1. siječnja 2010. do 18. ožujka 2014. godine utvrdila postojanje 14 lažnih diploma. S tim zaposlenicima raskinula je ugovore o radu. Međutim, sedmero njih opet je zaposleno preko agencije za privremeno zapošljavanje.

Ksenija Boras, dojučerašnja zaposlena pravnica u Zagrebačkom holdingu i nekadašnja pomoćnica predsjednika uprave Slobodana Ljubičića, također nikada nije diplomirala. Diploma koju je pokazala pri zaposlenju u toj megatvrtki krivotvorena je, potvrdili su s Pravnog fakulteta. Boras se prijavila za posao voditelja ljudskih resursa u Gradu Zagrebu te je pritom zatražena provjera vjerodostojnosti njezine isprave na matičnom fakultetu. Nije željela čekati službeno očitovanje nego je otkaz na poslu na vlastiti zahtjev dala sama.

'Pao' i Bandićev bliski prijatelj

Upravo njezin slučaj aktualizirao je i pojačao kontrole vjerodostojnosti diploma i svjedodžbi ostalih zaposlenika ne samo u Holdingu već i u Gradu. U sklopu provjere nedavno je pao i jedan od Bandićevih najbližih suradnika, Robert Ljutić. Zamjeniku šefa Bandićeva kabineta poništena je diploma Visoke policijske škole. 


Idi na 24sata

Komentari 51

  • antiprotivna 04.04.2014.

    Samo 17 + 2 ? Ostale nisu niti tražili.

  • dipsy2010 03.04.2014.

    Ali će sada biti puno slobodnih mjesta za posao za VSS. Bravo, 'češljajte' i dalje ...

  • California_1 03.04.2014.

    To je to kad živimo u korumpiranoj-smeče državi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare