Obavijesti

News

Komentari 51

U Holdingu su pronašli još 17 lažnih svjedodžbi i 2 diplome

U Holdingu su pronašli još 17 lažnih svjedodžbi i  2 diplome
1

Dvije krivotvorene diplome su s Pravnog i Ekonomskog fakulteta. Među lažnim dokumentima je i 17 srednjoškolskih svjedodžbi. Potvrdio je to Pero Kovačević

VIDEO

Novih 19 slučajeva krivotvorene stručne spreme otkriveno je u Zagrebačkom holdingu. Posebnost je da se čak 17 njih odnosi na krivotvorenje svjedodžbi srednje škole, dok su dvije krivotvorene diplome s Ekonomskog i Prometnog fakulteta. Ukupno je to već 34 otkrivena dokumenata o stručnoj spremi koji su otkriveni zadnjih mjeseci otkako traje provjera svih 12.500 zaposlenika. Čak 15 krivotvorenih svjedodžbi otkrili su u Gradskim tržnicama.

Informaciju nam je potvrdio Pero Kovačević, pomoćnik predsjednika uprave za pravne poslove.

- U svim situacijama ponašamo se isto. Šefovi podružnica imaju obvezu podnijeti kaznenu prijavu i pokreće se postupak za izvanredni otkaz i nadoknadu štete- kaže Kovačević.

Identitet zaposlenika krivotvoritelja se ne može objaviti. Kako provjere još traju, za očekivati je još slučajeva lažnih diploma i svjedodžbi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otpustili i opet primili radnike s lažnim diplomama

Podsjetimo, Uprava Zagrebačkog holdinga objavila je kako je Vodoopskrba i odvodnja u razdoblju od 1. siječnja 2010. do 18. ožujka 2014. godine utvrdila postojanje 14 lažnih diploma. S tim zaposlenicima raskinula je ugovore o radu. Međutim, sedmero njih opet je zaposleno preko agencije za privremeno zapošljavanje.

Ksenija Boras, dojučerašnja zaposlena pravnica u Zagrebačkom holdingu i nekadašnja pomoćnica predsjednika uprave Slobodana Ljubičića, također nikada nije diplomirala. Diploma koju je pokazala pri zaposlenju u toj megatvrtki krivotvorena je, potvrdili su s Pravnog fakulteta. Boras se prijavila za posao voditelja ljudskih resursa u Gradu Zagrebu te je pritom zatražena provjera vjerodostojnosti njezine isprave na matičnom fakultetu. Nije željela čekati službeno očitovanje nego je otkaz na poslu na vlastiti zahtjev dala sama.

'Pao' i Bandićev bliski prijatelj

Upravo njezin slučaj aktualizirao je i pojačao kontrole vjerodostojnosti diploma i svjedodžbi ostalih zaposlenika ne samo u Holdingu već i u Gradu. U sklopu provjere nedavno je pao i jedan od Bandićevih najbližih suradnika, Robert Ljutić. Zamjeniku šefa Bandićeva kabineta poništena je diploma Visoke policijske škole. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...