To je to što me zanima!

Paraglider zapeo u krošnji pa se sam spustio na tlo

Jak vjetar je podigao paraglidera previsoko. Zbog toga je on izgubio putanju i promašio stazu na obližnjoj livadi. Sam je sišao i skinuo svu opremu
Vidi originalni članak

Šetala sam s djecom. Svratili smo do trgovine, a zatim se zaputili u obližnji park. Pokraj župne crkve u krošnji visoke breze visio je mladić. Paragliderom je zapeo među grane. Uspio je otkopčati sigurnosne pojaseve i izvući se iz sjedalice. Preko grana se spustio na tlo, rekla nam je čitateljica. Ona je u petak poslijepodne u Ivancu kraj Varaždina fotografirala mladog paraglidera. Prolaznici su mu ponudili pomoć u skidanju opreme s drveta. No on se vrlo brzo snašao i donio ljestve. Popeo se i jako povlačio špagu sjedalice. Ubrzo je uspio srušiti paraglider i sjedalicu. - Spuštao sam se s brda. Taj dan je puhao jak vjetar i podigao me previsoko, zbog čega sam izgubio putanju i promašio sletnu stazu na obližnjoj livadi. Trebalo mi je vremena da siđem, ali nisam imao većih problema - rekao nam je paraglider. Nasreću, mladić se pri slijetanju nije ozlijedio.

ZAPLEO SE U ŽICE ELEKTRIČNIH VODOVA
Prije dvije godine Josip Barba (33) iz Zaprešića ostao je visjeti samo nekoliko metara od zemlje. Pribrano je otpustio sigurnosne pojaseve i pao na tlo. Vatrogasci su pažljivo skinuli paraglider. Josip je nespretno doskočio na tlo i otkotrljao se u potok. Izvukao se bez ogrebotine.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 25sat 17.04.2010.

    Dobro je i prošao ! Mogao je završiti na nekoj vjetrenjači !

  • teodora 17.04.2010.

    Bila na dvorištu kad je sletio, maaaalo mu je falilo da opauči u crkveni krov!!! A ljuljao ga je brate vjetar gore, to je istina!

  • marry 17.04.2010.

    Za tekst nemam komentara ali mu nebi bila u koži...

Komentiraj...
Vidi sve komentare