To je to što me zanima!

Pas kojem je poginuo vlasnik je nestao, obitelj je očajna: Vratite nam Medenu, tužni smo bez nje

Djeca ne mogu bez Medene, a i mami bi dobro došlo njezino društvo nakon što joj je muž poginuo. Molimo vas, vratite nam Medenu, zavapio je jedan od Milinih sinova
Vidi originalni članak

Molim vas, pomozite nam da ga nađemo. Ne znamo je li sam odlutao ili ga je netko uzeo, ali obitelj pokojnog Mile nije htjela dati psa nikome, oni žele da bude s njima, rekla je Maja Čanković Cindrić.

POGLEDAJTE VIDEO: PAS ČEKA SVOG VLASNIKA KOJI JE POGINUO 

Mile Jurković iz Majinskih Poljana koji je poginuo u potresu, njenom je suprugu bio ujak. Tokom današnjeg dana na društvenim su mrežama objavljene brojne kontradiktorne informacije o malenom pekinezeru čija je slika nakon potresa obišla Hrvatsku. Radi se o ženkici i zove se Medena. Nakon što mu je gazda stradao, pas se nekoliko sati nije micao s ruševina, očito čekajući da se gazda vrati.

Kontaktirali smo i Milinog sina Slobodana koji nam je rekao da su psića vidjeli zadnji put upravo na dan potresa.

MAJSKE POLJANE: PRIČA O ČOVJEKU I PSU Mile je poginuo u potresu. Dan prije rekao nam je: 'Bojim se...' Pas ga je čekao ispred ruševine

- Žena i djeca spavala su mi u autu, a ja sam pomagao oko raščišćavanja ruševina. Odjednom sam shvatio da ga više nema. Ne znamo gdje je, ali voljeli bi da nam ga vrate ili nas nazovu ako ga vide - rekao je Slobodan. I drugi Milin sin Marko i njegova obitelj žale za Medenom.

- Djeca ne mogu bez njega, a i mami bi dobra došlo njegovo društvo nakon smrti muža. Molim vas, vratite Medenu - zavapio je Marko.

O pekinezeru su se prvo proširile informacije da je na putu za Pulu i da će ga tamo netko udomiti, ali ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta Damir Skok je to demantirao.

VIDEO: TUGA U MAJSKIM POLJANAMA Ne žele napustiti srušeni dom: 'Moja kućica, moja slobodica'

- Ne znam zašto su me povezali s ovim slučajem. Ja sam bio čuo da psa šalju u Pulu, ali onda sam čuo da ipak nije tako. Ne znam što je s njim - rekao je Skok.

POGLEDAJTE VIDEO: Milin pas ga još uvijek čeka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Psa se povezivalo i s grupom za pravnu zaštitu životinja Animalex, ali i oni tvrde da ne znaju ništa. Na Facebooku je žena objavila fotografiju i napisala da je udomila u Petrinji psa koji jako sliči na pekinezera kojeg svi traže, ali obitelj nije sigurna da je to baš on, a gospođa koja ga je uzela se ne javlja. Još je jedan mladić objavio fotografiju na kojoj je pas Jurkovićevih u društvu još dva psića te je napisao da psi ne mrdaju s ruševina i neka ih netko udomi.

U međuvremenu, obitelj koja je izgubila glavu obitelji, sada pati i za psićem te mole svakoga tko nešto zna o njemu neka se javi u našu redakciju ili direktno njima. Samo žele psića natrag.

Idi na 24sata

Komentari 72

  • melita.arvaj@gmail.com 03.01.2021.

    Toliko toga istražujete onda se potrudite i oko infimacija gdje se nalazi pas ako ste profesionalci u svom poslu _ Pravi novinari

  • melita.arvaj@gmail.com 03.01.2021.

    VRATITE PSA VLASNICIMA

  • iivana_g_ 01.01.2021.

    Ima li tko kontakt od obitelji? Prijatelji su jučer vidjeli Medenu i danas ju idu ponovno potražiti da ju vrate obitelji, ali treba nam kontakt da mogu doći do obitelji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare