News

Komentari 64

Ne žele napustiti srušeni dom: 'Moja kućica, moja slobodica'

Ne žele napustiti srušeni dom: 'Moja kućica, moja slobodica'

Maja Sever, novinarka HRT-a, na svome je Facebook profilu u srijedu navečer objavila potresnu snimku supružnika Bjelajac koji i drugu noć provode uz vatru u dvorištu svoje razrušene kuće

"Ovo je moja kućica, moja slobodica", kroz teške suze progovara Stana Bjelajac, u desetak sekundi videosnimke koju je u srijedu navečer objavila Maja Sever, novinarka HRT-a, na svome Facebook profilu.

POGLEDAJTE VIDEO

Iza gospođe Bjelajac, uz vatru zapaljenu u limenoj bačvi, sjedi njezin suprug, s kapom na glavi i u toploj jakni. Na drvenim gredama pripremili su deke da se barem malo zaštite od ledenog noćnog zraka... Pripremaju se i drugu noć nakon strašnog potresa provesti u dvorištu svoje razrušene kuće u Majskim Poljanama, kako nam je potvrdila Maja Sever, koja i sama već dva dana obilazi razrušene krajeve, pomaže i javlja se u eter. Videosnimku je popratila riječima u objavi: "Laku noć."

Obitelj Bjelajac, kao i mnoge druge u mjestima oko Petrinje i Gline, odlučila je ostati pred svojom kućom. U Majske Poljane počeli su stizati prvi kontejneri i kamp-kućice. Nadamo se da će i obitelj Bjelajac uskoro spavati na toplome.

POGLEDAJTE POTRESNU ISPOVIJEST IZ MAJSKIH POLJANA:

Najčitaniji članci