To je to što me zanima!

Patafta: U Varaždinu je velika tempirana bomba od smeća

Patafta je ogorčen je stavom varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša i ministra gospodarstva Radimira Čačića prema ovom velikom ekološkom problemu
Vidi originalni članak

 Varaždin je od titule 'grada kulture' spao na titulu 'grada slučaja', a situacija u tom gradu sa otpadom je apsurdna, rekao je Davor Patafta. Poduzetnik i vlasnik tvrtke T7 Vis, koja bi trebala riješiti problem ilegalnog deponija u Varaždinu, ogorčen je stavom varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša i ministra gospodarstva Radimira Čačića prema ovom velikom ekološkom problemu. Patafta tvrdi da i jedan i drugi ignoriraju suradnju s tvrtkom koja bi Varaždinu osigurala čišći okoliš. 

- U Varaždinu postoji velika tempirana bomba od smeća za koju nitko ne mari. Naša tvrtka ima važeći ugovor sa tvrtkom MBO. Imamo tvornicu za preradu otpada 400 metara dalje od deponija, a gradonačelnik Habuš ignorira pozive na suradnju. Pokušali smo izaći ususret gradu sa više ponuda, ali on se na svaku oglušio - tvrdi Patafta. 

Vlasnik T7 Visa kaže kako su europski stručnjaci njegovu tvornicu ocijenili najboljom u Europi, te da imaju sve uvjete i posjeduju sve dokumente i dozvole, ali i dalje  ništa. Kada bi sa gradom ostvarili suradnju, kaže Patafta, otvorilo bi se barem još 100 novih radnih mjesta, a to osigurava još sto hrvatskih obitelji. 

Vidno ogorčen situacijom u Varaždinu, nije poštedio ni ministra gospodarstva Radimira Čačića. 

- Bivši gradonačelnik Ivan Čehok i ministar Čačić 2005. godine rekli su da je ovaj deponij privremeno rješenje za zbrinjavanje otpada, a da će trajno rješenje pronaći za par mjeseci. Tih par mjeseci pretvorilo se u sedam godina. Građani su iz svojih džepova platili 60 milijuna kuna za slaganje smeća u velika bale, a još se ništa nije konkretno napravilo - objasnio je Patafta. 

- Ratka Čačića poznajem osobno i znam da kad on nešto zapovijedi, to se mora napraviti. Pozvali smo ga na sastanak na koji se nije odazvao, ali se prije dvadesetak dana javio telefonom i rekao da je svjestan problema. Goran Habuš i Radimir Čačić koče suradnju u projektu zbrinjavanja otpada - rekao je Davor Patafta. 

Na novinarsko pitanje o optužnici koju je Uskok  podignuo protiv njega, a koja se odnosi na kupnju zemljišta u Varaždinu gdje je izgradio svoju tvrtku, Patafta tvrdi da je Vlada zemljište ustupila gradu Varaždinu, a grad je njemu prodao zemljište po četiri puta većoj cijeni u odnosu na prosječne cijene zemljišta. 

- Ta optužnica više ne postoji, Županijski sud u Zagrebu vratio je optužnicu Uskok - u prije mjesec dana - kaže varaždinski poduzetnik. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Nerd86 10.06.2012.

    Tako i u Duga Resi cisti okolis, pali smece u centru grada.

  • daru 09.06.2012.

    Ko je lopov bu utvrdil sud(jednog lepog dana) Činjenica je da Čačić nema prste u MBO pa ona nemože raditi, a vi dragi Varaždinci ko Vas j..e,glasove bumo trebali za tri godine,a do tad jedite g...

  • IgorĐorđević 09.06.2012.

    NJemu i čehoku ne smrdi kad im zasmrdi uzmu avijon i odu u Barcelonu s familijom na ručak ĐUBRAD a taj čehok hoda po gradu ko pičkica nema ni gram srama

Komentiraj...
Vidi sve komentare