Obavijesti

News

Komentari 18

Patafta: U Varaždinu je velika tempirana bomba od smeća

Patafta: U Varaždinu je velika tempirana bomba od smeća
4

Patafta je ogorčen je stavom varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša i ministra gospodarstva Radimira Čačića prema ovom velikom ekološkom problemu

VIDEO

 Varaždin je od titule 'grada kulture' spao na titulu 'grada slučaja', a situacija u tom gradu sa otpadom je apsurdna, rekao je Davor Patafta. Poduzetnik i vlasnik tvrtke T7 Vis, koja bi trebala riješiti problem ilegalnog deponija u Varaždinu, ogorčen je stavom varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša i ministra gospodarstva Radimira Čačića prema ovom velikom ekološkom problemu. Patafta tvrdi da i jedan i drugi ignoriraju suradnju s tvrtkom koja bi Varaždinu osigurala čišći okoliš. 

- U Varaždinu postoji velika tempirana bomba od smeća za koju nitko ne mari. Naša tvrtka ima važeći ugovor sa tvrtkom MBO. Imamo tvornicu za preradu otpada 400 metara dalje od deponija, a gradonačelnik Habuš ignorira pozive na suradnju. Pokušali smo izaći ususret gradu sa više ponuda, ali on se na svaku oglušio - tvrdi Patafta. 

Vlasnik T7 Visa kaže kako su europski stručnjaci njegovu tvornicu ocijenili najboljom u Europi, te da imaju sve uvjete i posjeduju sve dokumente i dozvole, ali i dalje  ništa. Kada bi sa gradom ostvarili suradnju, kaže Patafta, otvorilo bi se barem još 100 novih radnih mjesta, a to osigurava još sto hrvatskih obitelji. 

Vidno ogorčen situacijom u Varaždinu, nije poštedio ni ministra gospodarstva Radimira Čačića. 

- Bivši gradonačelnik Ivan Čehok i ministar Čačić 2005. godine rekli su da je ovaj deponij privremeno rješenje za zbrinjavanje otpada, a da će trajno rješenje pronaći za par mjeseci. Tih par mjeseci pretvorilo se u sedam godina. Građani su iz svojih džepova platili 60 milijuna kuna za slaganje smeća u velika bale, a još se ništa nije konkretno napravilo - objasnio je Patafta. 

- Ratka Čačića poznajem osobno i znam da kad on nešto zapovijedi, to se mora napraviti. Pozvali smo ga na sastanak na koji se nije odazvao, ali se prije dvadesetak dana javio telefonom i rekao da je svjestan problema. Goran Habuš i Radimir Čačić koče suradnju u projektu zbrinjavanja otpada - rekao je Davor Patafta. 

Na novinarsko pitanje o optužnici koju je Uskok  podignuo protiv njega, a koja se odnosi na kupnju zemljišta u Varaždinu gdje je izgradio svoju tvrtku, Patafta tvrdi da je Vlada zemljište ustupila gradu Varaždinu, a grad je njemu prodao zemljište po četiri puta većoj cijeni u odnosu na prosječne cijene zemljišta. 

- Ta optužnica više ne postoji, Županijski sud u Zagrebu vratio je optužnicu Uskok - u prije mjesec dana - kaže varaždinski poduzetnik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u