To je to što me zanima!

Pavić branio plan oporavka, a Selak ga napala: Pun je apsurda

Plan opravka dio je paketa koji je vrijedan 24 i pol milijarde eura i mora se integralno gledati uz EU fondove koje imamo sljedećih deset godina, rekao je Pavić za Otvoreno
Vidi originalni članak

HDZ-ovac Marko Pavić, za emisiju HRT-ovu Otvoreno kazao je da nije točno da Vlada ne želi objaviti Nacionalni plan oporavka te dodao kako je bilo vidljivo u saborskoj raspravi da pojedini zastupnici još taj plan nisu ni pročitali. 

- Plan opravka dio je paketa koji je vrijedan 24 i pol milijarde eura i mora se integralno gledati uz EU fondove koje imamo sljedećih deset godina - rekao je Pavić te naglasio da Hrvatska taj novac nije isprosila već dobila od EU fondova. 

GOSPA U SABORU! Oporba Vladi: Plan oporavka se ukazuje kao Gospa u Međugorju

Osim toga, istaknuo je kako je Hrvatska prešla prag od 60% razvijenosti EU te da bi trebala dobiti dvije milijarde eura manje. 

Pavić je također istaknuo da je predsjednik Vlade Andrej Plenković jasno zauzeo stav da Hrvatska mora iskoristiti barem dvije omotnice kako bi se ti kriteriji mogli primjenjivati, a u Planu oporavka je četvrtina sredstva pa će tek do ljeta u Hrvatskom Saboru doći rasprava i o tri četvrtine ostalih sredstava. Plan oporavka je trenutno u finalnoj fazi usuglašavanja, predsjednik Vlade poslao je prijedlog u Sabor kako bi dobio i prijedloge oporbe te ga objedinjenog poslao do 30. travnja.

Marija Selak Raspudić iz Kluba zastupnika Mosta, između ostalog, rekla je da je dobro što će Hrvatska dobiti taj novac, no smatra da iz oporbe trebaju doći konstruktivni prijedlozi. 

ODGOVORIO NA KRITIKE Oporba: Skrivate plan kao zmija noge! Plenki: Zvonko, pokažite plan. To je taj bucmasti papir

- To je prva stvar koju smo napravili kada smo počeli izlaganje o ovome. Ne bi se složila s generalnom konstatacijom da oporbeni zastupnici nisu ni pročitali sažetak. Vrlo smo ga pažljivo pročitali - naglasila je Selak Raspudić i dodala da su u sažetak Plana stavljene i apsurdne stvari koje ne postoje poput digitalizacije etičkog sustava državnih službenika, zapošljavanja novih stručnjaka u svrhu deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije.

Selak Raspudić naglasila je kako je dato pet prijedloga kako poboljšati sažetak te da je sada trenutak da se uvede elektroničko glasovanje i unaprijedi hrvatsko društvo. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • komparator 15.04.2021.

    Znamo kaj sa Selakicom , ali kaj s Pavićem ?????

  • dale73 15.04.2021.

    Stručnjaci za sve u stvari pojma nemaju ni o čemu frfljaju šuplje fraze, Pavić, Selak ...ne razumiju niti terminologiju o bilo kakvom "gospodarstvu", žalosno je da takvi ljudi javno iznose mišljenja nemajući pojma o čemu govore.Inače u Hrvatskoj su na sceni kvazi "stručnjaci" koji 30 godina svojim neznanjem, lopovlukom, pokvarenošću, razaraju zatečeno i supstancu su lopovlukom i neznanjem doveli skoro do nule.Oni koji znadu, svoje države najprije uredu pravno, izgrade institucije, unaprijede školstvo, i stvari se razvijaju u pravcu napretka.Male države u globalizmu koje su to učinile najrazvijenije su zemlje svijeta: Finska, Švedska, Danska, Norveška, Luksemburg, Lihenštajn, Švicarska, San Marino...i mnoge druge.U Hrvatskoj vlada krilatica "jami dans, jer sutra nećeš imati što".

  • apolitični 15.04.2021.

    vidim da su mnogi na portalu upućeni u plan oporavka, molim vas da i nama ostalima koji nismo dobili svoj primjerak kopiraju i pošalju kao dnevni roman preko 24 sata u idućih mjesec dana i mi želimo biti informirani , kada je SDP bio na vlasti njegovi članovi su izglasali zakon da takvim planom ne moraju uopće upoznati saborske zastupnike , zato mi recite tko je prodavao maglu o planu oni koji nisu ništa pokazali ili ovi koji su dokazali svima da ga ima , ove novokomponovane zastupnice u saboru su tamo radi drugih stvari a ne da poboljšaju život stanovnicima u našoj državi

Komentiraj...
Vidi sve komentare