News

Komentari 155

Oporba: Skrivate plan kao zmija noge! Plenki: Zvonko, pokažite plan. To je taj bucmasti papir

Oporba: Skrivate plan kao zmija noge! Plenki: Zvonko, pokažite plan. To je taj bucmasti papir

Nakon što su oporbeni zastupnici u Saboru kritizirali činjenicu da nisu dobili cijeli Nacionalni plan za oporavak, već samo 80 stranica sažetka, premijer Plenković pozvao je savjetnika Savića da pokaže dokument

Prije nego što je premijer Andrej Plenković predstavio Nacionalni plan oporavka i otpornosti u srijedu prijepodne, saborski zastupnici kritizirali su činjenicu da su dobili samo sažetak tog plana, a ne cijeli plan. 

- Stigao nam je sažetak od 80-ak stranica cjelovitog dokumenta koji navodno postoji i ima oko 700 stranica - kazala je Vesna Vučemilović (DP), pitajući se o čemu će zastupnici danas raspravljati.

- Ako imate dokument, pokažite ga, zašto ga krijete kao zmija noge - pozvala je zastupnica Vladu.

I Tomislav Tomašević (ZLB) kritizirao je što zastupnici nisu dobili cijeli Plan.  

- Tvrdite da dokument postoji, ali iz nekog razloga ste nam dali samo sažetak, ispada da je plan najveća državna tajna, toliko tajna da ga ni zastupnici ne mogu dobiti, navodno zato jer ne vole Hrvatsku toliko, kao HDZ - rekao je Tomašević.

Predrag Štromar (HNS), međutim, u skraćenom dokumentu ne vidi nikakav problem. "Svatko pametan može iz njega iščitati u kojem smjeru želimo ići", odgovorio je kolegama.

Premijer Plenković otklonio je oporbene kritike.

- Nacionalni plan, koji će biti 'fuzioniran' s Nacionalnim programom reformi akt je koji usvaja Vlada, a ne Sabor, a u dokument od 80 strana pokriva sve bitno - kazao je i pozvao svog savjetnika Zvonimira Savića da zastupnicima pokaže cjeloviti dokument.

- Zvonko, pokažite veliki dokument za koji zastupnici misle da ga krijemo kao zmija noge - pozvao ga je.

- Evo ga, to je bucmasti papir tamo - rekao je pokazujući prema mjestu gdje je Savić sjedio zaradivši pritom pljesak.

Najčitaniji članci