To je to što me zanima!

Pavić demantirao: Vlada ipak neće omogućiti dokup mirovina

Država svakako ne ulazi u taj posao. Intencija osnivanja mirovinskog osiguravajućeg društva pod Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje je isplata mirovina iz 2. stupa, kazao je Pavić
Vidi originalni članak

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić demantirao je medijske napise da će Vlada omogućiti dokup mirovina onima koji imaju uvjete za prijevremenu mirovinu.

- Država svakako ne ulazi u taj posao. Intencija osnivanja mirovinskog osiguravajućeg društva pod Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje je isplata mirovina iz 2. stupa. U zakonskom prijedlogu bila je to samo jedna od navedenih mogućnosti, ali u konačnom prijedlogu je neće biti - poručio je ministar Pavić. 

MIROVINSKA REFORMA Sindikati najavili prosvjed: 'Ova reforma vodi u rad do smrti...'

Ponovo je da je cilj mirovinske reforme održivost mirovinskog sustava i povećanje mirovina. Naveo je i kako je stav Vlade da s osnivanjem državnog mirovinskog osiguravajućeg društva država može kvalitetnije, bolje i efikasnije raditi taj posao.

Na pitanje je li spreman na dodatne kompromise u razgovorima sa sindikatima kada je riječ o penalizacije prijevremenog odlaska u mirovinu, Pavić je uzvratio da je apsolutno uvijek spreman za razgovor.

MINISTAR PAVIĆ: 'Mirovine su rekordno rasle za naše Vlade, a 69 kn nije malo'

- Bit penalizacije je povezan i s mogućnošću rada umirovljenika, jer ne želimo da automatski svi idu u prijevremenu mirovinu i onda nastave raditi na istom radnom mjestu. Mi smo spremni još jednom ili više puta sjesti sa sindikatima i poslodavcima i svim zainteresiranim stranama. Ovo je velika reforma i trebamo što veći nivo konsenzusa - rekao je Pavić. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • pdusevi1 05.10.2018.

    Jos mora radit 4 sata i sa umanjenom placom, stamotno da mio nigdje ne ulaze u industriju a oni ne pmacaju poreze ni prireze ; stvarno oni bildaju place a ulaganje u privredu nista takav ministar mora otici; reci nisam sposoban, ovakve razlike mirovine nema nigdje na svjetu samo u hrvatskoj sto ide 1/10 sramotno u istinu

  • škver 04.10.2018.

    Sramota je poklanjati nekom staž i još to plaćati od svih nas koji krvavo skupljamo svoj radni staž.

  • škver 04.10.2018.

    To je jedino ispravno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare