To je to što me zanima!

Pavić Šimetin: Od 1835 oboljelih danas, 82 posto nije se cijepilo

Novost u priopćenjima Stožera bit će podaci o udjelu necijepljenih među zaraženima, hospitaliziranima i onima na respiratoru, rekla je Ivana Pavić Šimetin
Vidi originalni članak

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin istaknula je za Dnevnik Nove TV da porast broja novozaraženih koronavirusom ima svoje objašnjenje. Naime, porast slučajeva zaraze povezan je s povratkom građana na radna mjesta u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, dok se u Splitsko-dalmatinskoj županiji još organizira velik broj događanja.

Dodala je da teško možemo reći da ovako velik broj slučajeva znači vrhunac novog vala.

- Teško možemo reći da je baš sad ovo vrhunac (četvrtog vala) zato što imamo jaku uzlaznu krivulju. To je nekakvih 75 posto porast u odnosu na ona dva tjedna prije toga. Možemo se nadati da će vrlo brzo doći vrhunac i da će onda brzo krenuti nizbrdo - rekla je i dodala da se vrhunac četvrtog vala očekuje kroz nekoliko tjedana.

RAZMATRAJU SE I MJERE Pavić Šimetin: Neće se odustati od Covid potvrda, razmatra se kako ih treba bolje primijeniti

Ipak, očekuje se manji broj slučajeva zaraze nego u prošlom valu. 

- Manji broj bi mogao proizaći jer je više od 50 posto odrasle populacije cijepljeno. Oni će ipak puno teže i rjeđe oboljeti, a ako se i zaraze daleko su manji ishodi da završe u bolnici ili sa težim oblikom kliničke slike - rekla je.

Od ukupno 1835 novozaraženih, čak 82 posto njih nije bilo cijepljeno. Prošlog tjedna 75 posto necijepljenih hospitalizirano je i na respiratorima.

- Daleko manji udio je onih koji su cijepljeni, i na respiratoru i hospitaliziranih - rekla je Pavić Šimetin.

Novost u priopćenjima Stožera bit će podaci o udjelu necijepljenih među zaraženima, hospitaliziranima i onima na respiratoru.

Idi na 24sata

Komentari 165

  • NonGMOwomen 16.09.2021.

    Laz. Molim vas nadjite neku bolju sliku ove gospodje…

  • Lady & Liberty 16.09.2021.

    Ovaj njeg pogled u daljinu je veeeelika konkurencija facijalnim ekspresijama "vidjelice" Mirjane

  • Treća,doza 16.09.2021.

    Bee.

Komentiraj...
Vidi sve komentare