To je to što me zanima!

Pavliček: Zabrana ulaska u Srbiju je čista politička odluka

Zatražio je brzu reakciju Ministarstva vanjskih poslova, a nakon primjedbe novinara da je ministarstvo već reagiralo, Pavliček je izrazio zadovoljstvo
Vidi originalni članak

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček, kojemu je u subotu zabranjen ulazak u Republiku Srbiju gdje je trebao sudjelovati na kulturnoj manifestaciji Šokačkoj večeri, ocijenio je u ponedjeljak kako je riječ o čistoj političkoj odluci srbijanskih vlasti.

"Zašto su donijeli takvu odluku, to treba njih pitati. Meni su dali papir na kojem piše kako mi nije dozvoljen ulazak u Srbiju zbog 'bezbednosti Republike Srbije i njezinih građana'", rekao je Pavliček na konferenciji za novinare.

DONEŠENE MJERE PROTIV POSKUPLJENJA Suverenist Pavliček: 'Plenković i njegova Vlada moraju politički odgovarati za poskupljenje...'

Ustvrdio je kako je jedan od najaktivnijih zastupnika u Hrvatskom saboru, koji je u niz navrata tražio da se s Srbijom razriješe pitanja ratne odštete, nestalih osoba, kao i odštete logorašima srpskih koncentracijskih logora.

"O tome ću govoriti dok god se ta pitanja ne razriješe, ali to ne može biti razlogom da se saborskom zastupnikom s diplomatskom putovnicom zabrani ulazak u susjednu državu", naveo je Pavliček.

Podsjetio je da su se ministri vanjskih poslova Hrvatske i Srbije u zadnjih mjesec dana dva puta sreli i družili te poručio da se međudržavni problemi ne rješavaju na takvim druženjima već ozbiljnim političkim razgovorima.

ZBOG ZABRANE PAVLIČEKU Hrvatska je poslala prosvjednu notu Srbiji. Veleposlanica Srbije pozvana je na razgovor u MVEP

Zatražio je brzu reakciju Ministarstva vanjskih poslova, a nakon primjedbe novinara da je ministarstvo već reagiralo, Pavliček je izrazio zadovoljstvo.

Na granici je, kaže, čekao tri sata da bi se na kraju morao vratiti u Vukovar. Za pripadnike srbijanske granične službe rekao je kako su bili vrlo korektni.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izarazio je srbijanskom kolegi Ivici Dačiću nezadovoljstvo jer je Pavličeku u subotu zabranjen ulazak u Srbiju, a MVEP je u ponedjeljak zbog toga prenio prosvjed srbijanskoj veleposlanici u Zagrebu.

SUVERENISTI POKRENULI INTERPELACIJU 'Pozivam premijera da nađe gdje je kava poskupjela za 2 lipe pa da ga tamo počastim'

Saborski zastupnik i član saborskog Odbora za Hrvate izvan Hrvatske Marijan Pavliček pozvan je da u subotu prisustvuje 6. Šokačkoj večeri koju je u Vajskoj (Vojvodina) organiziralo Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Antun Sorgg.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • domo 06.02.2023.

    Jednostavno odgovoriti istom mjerom i staviti njima zabranu ulaska u Hr pa kom obojci kom opanci ..

Komentiraj...
Vidi sve komentare